V zabojčke poletje, na njih pa obleke, da jim ne bo vroče

Še več poletnih pridelkov, zašili so tudi obleke za zabojčke Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Ko stopiš iz sence, je jasno, poletje je tu (meteorologi se že dva tedna s tem strinjajo, še malo, pa se bodo tudi koledarji). In ker je tako, imamo veliko poletnih pridelkov! Gredo pa pomladni h koncu, tak je svet.

Vseh sort paradižniki

Paradižniki so in bodo: drobni, daterino; največja, volovska srca, in zdaj tudi tista vmes, običajni okrogli solatni paradižnik.

Jagod je bilo letos približno četrt

Jagod je bilo leto veliko manj kot druga leta.
Prve jagode so bile, kot je bilo načrtovano.
Potem vmes ni bilo jagod. Dva, tri tedne so kmetje našli le sempatja kakšno. Krivijo zgodnjo pozebo. Smo jedli češnje
Kot vedno, je takole sredi junija jagod vse manj, tudi leto bo tako. Bomo še te jagode pojedli potem pa gremo na prav poletne sadeže.

Brokoli in ohrovt

Imamo tudi to, oboje s Primorske.

Rdeča pesa in zelenje in rabarbara

Dva obstrančka damo v prvi plan:

  • rdeča pesa raste z zelenjem, taka je. In to zelenje porabite kot blitvo (ker sta zelo bližnja sorodnika, blitva je zares za gomolj prikrajšana pesa)
  • rabarbara gre običajno skupaj s sladkorjem v sladice in kompote, lahko pa jo porabite tudi zelenjavno prikuho (recimo tako). V Biotehniškem centru Naklo so jo pridelali v manjših količinah, za prve in zagnane, potem jo zmanjka.

Zadnji opali

Lanska jabolka so kar še, zdaj imamo še Pavličeve opale. Če rečeš junij in si skušaj predstavljati kar najbolj sočna in hrustljava jabolka, potem je to to. Za junij so res sočna in hrustljava (hočemo poudariti za junij). Niso pa več lepa, koža je nagubana in pikasta, ta na sliki. A če si star in ne več tako lep, še nisi brez vrednosti.

Oblekli bomo prve zabojčke!

Jutri dobimo obleke za naše zabojčke. Prvi redni naročniki, ki vam puščamo zabojčke pred hišo, boste že ta teden dobili zabojčke, oblečene v izolacijske obleke. Tako bodo vaši pridelki več ur, tudi na toplem in na soncu, počakali primerno hladni.

V tednu dveh bomo obleke razdelili takim, potem pa tudi vsem ostalim, ki imate manj izpostavljene zabojčke. 

Kako smo preživeli karanteno

Na Arte.tv prispevek o tem, kako smo preživlljali karanteno, predvsem o tem, kaj smo jedli. 

Če bi imeli zabojčkovo biblijo

Če bodo čez nekaj deset let zbirali pričevanja o  tem, kaj smo pisali in kako smo delovali, morajo to obvezno vključiti v te spise.

Orwell jePolitika in (angleški ) jezik sicer napisal pred nami, za zagotovo tudi za nas. Pa tudi vam toplo priporočamo, če vaša pisana ali govorjena beseda pride v javnost, da bomo vsi bolje živeli.

Takole smo pripravljeni na predzadnji šolski teden. Veselimo se s soncem obsijanega tedna! Veseli bomo vašega naročila, kot vsak teden!

Z lepimi pozdravi,

vaši zabojčkarji.

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava