Prispevki

 On

Vegetarijanska in veganska sarma

Vegetarijanska sarma

glava kislega zelja
nadev:
3/4 skodelice kuskusa (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva)
dobra pest orehov (če vas motijo kožice, jih prej blanširajte in odstranite)
50 g dimljenega Jošta
200 g tofuja
origano, timijan, šetraj, majaron, bazilika, ščep soli
olivno olje
omaka:
400 g pasiranih paradižnikov, poper, sol, bazilika, olivno olje

V globok pekač zloži v liste kisanega zelja zavit nadev iz kuskusa (delno kuhanega), orehov, grobo ribanega dimljenega sira Jošt, tofuja, origana, timijana, šetraja, majarona, bazilike in olivnega olja. Zalij z omako iz pasiranih paradižnikov, popra, soli, bazilike in peci pokrito z alu folijo pol ure pri 180°, lahko tudi več časa, če je bilo zelje trše.

Veganska sarma

glava kislega zelja
nadev:
3/4 skodelice riža (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva)
dobra pest mandljev (če vas motijo kožice, jih prej blanširajte in odstranite)
100 g dimljenega tofuja
200 g navadnega tofuja
koprc, poper, majaron, timijan, peteršilj,ščep soli
olivno olje
omaka:
400 g pasiranih paradižnikov, poper, sol, timijan

V globok pekač zloži v liste kisanega zelja zavit nadev iz riža (delno kuhanega), mandljev, zdrobljenega dimljenega tofuja, koprca, popra, majarona, timijana, peteršilja in olivnega olja. Zalij z omako iz pasiranih paradižnikov, popra, soli, timijana in peci pokrito z alu folijo pol ure pri 180°, lahko tudi več časa, če je bilo zelje trše.

Na strani uporabljamo piškotke, da bolje razumemo, kaj radi prebirate na naši strani (in da pripravimo še več takih vsebin). Podatkov ne delimo z nikomer. Če ne želite uporabiti piškotkov na naši stran, izberite Zavrni piškotke,  če se vam pa zdi to smiselno, izberite Strinjam se. Vašo izbiro bomo shranili za eno leto.
565