Prispevki

 On

Veliko, veliko svežega zelenega!

Vse zeleno v beli zimi! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Zima je bila nekaj dni prav bela, a v zabojčkih je prav do roba zeleno! Veliko sveže, krhkolistne zelenjave, kot da bi bili na začetku pomladi, ne pa do vratu zakopani v snegu (če le malce pretiravamo).  Pa sadja in vina in vsega, kar je lepo imeti doma, da je življenje lepše.

Mlada špinača

 V zadnjih tednih je bilo dovolj sonca, da je v rastlinjaku zrasla špinača. Ker je zelo majcena in drobna, se ji reče mlada.

Mlada blitva

Vse isto kot pri špinači, samo da je zrasla čisto pri morju, kjer je vedno bolj toplo, pa tudi sonce sije močneje.

Demeter vina iz Goriških brd

Ob teh prazničnih in posebnih dneh vas spominjamo, da je naš Marko Reja (ki ga bolj poznamo po češnjah in kakijih) predvsem vrhunski vinogradnik, ki prideluje po biodinamični metodi.
Imamo njegova vina!

Oda krompirju

Pogosto nas hrani, večkrat ga imamo v zabojčkih, a že res dolgo mu nismo namenili prav svoje novičke.

Tako, imamo krompir, ekološki krompir (to je to, kar smo želeli povedati o krompirju).

Slava kakijem!

V tem tednu bo Marko dostavil prav zadnje kakije. Te iz Brd imamo najraje. Mogoče se najdejo še kakšni po novem letu s Primorske, a dotlej velja: kakiji, zdaj ali nič več v tej zimi.  Naročite jih, če vam zadišijo.
Za pojest kar takoj ali za slastne sladice. 

Obilo sadja!

Dostava v ponedeljek popoldne in / ali torek dopoldne

Po našemu premisleku in vašem glasovanju pretekli teden je odločitev, taram, taram:

vse zabojčke bomo po-prihodnji teden 23. in 24. decembra dostavili v ponedeljek popoldne (vse, ki bi jih sicer prejeli v četrtek popoldne) in v torek dopoldne (vse, ki bi jih prejeli v ponedeljek ali četrtek dopoldne).  To velja za abonente, ki si dostave ne izbirate vedno znova.

Vsi, ki naročate vedno znova, na koledarju izberite ponedeljek (dostavljeno popoldne) ali torek (dostavljeno dopoldne). Nekateri lahko zaradi logističnih omejitev izberete le enega izmed datumov.

Kjer dostavljeno preko GLS-ja, bodo zabojčki dostavljeni v torek.

V tem tednu, torej od jutri do četrtka, pa je čisto navaden teden. 

Eno vreme je bolj kolesarsko kot drugo

V četrtek nas je – kot se spodobi za vsakršne zimske službe – presenetil sneg. Že pred zimo smo pripravljali alternative prevozu s kolesom za dni, ko bo sneg po cestah.

Za četrtek je bilo napovedano le malo snega, tako da je bila odločitev enoglasna – s kolesom. A sneg očitno ni videl napovedi in je kar padal. In obležal po cesti, tako da smo zadnjih nekaj zabojčkov bolj pridrsali kot kot pripeljali. K sreči ni bilo pa nevarno, s hitrostjo tam okoli 5 km/h res težko kogarkoli ogroziš. V tem tednu bomo pa spet brez kap in šalov, tako pove napoved.

Spet je teden naokoli, nam se zdi, da gredo prav hitro. Veseli smo, da so kmetje pripravili veliko sveže zelenjave, imamo veliko sadja in vin in vsega tega!

Veseli bomo vašega naročila (kot povemo vsak teden, ker je čisto res). 

vaši zimski zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h), ob petkih do 15h.
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava