Prispevki

 On

Vitaminski paketi, pa še hrana za povrhu

Zabojčki, ki jih priporočajo zdravniki, vsebina pa te še nahrani Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Menda je tako, da če verjamete v zdravilo, to mnogo bolj pomaga. Menda pomaga tudi, če ni zdravilo, ampak le tabletka, polna recimo sladkorja. Dobro, menda pomaga tudi, če v to ne verjamete (a to velja zagotovo le za podkve, obešene nad vrati, tako navajajo viri). 

Hrana niso podkve – dobro je, če verjamete, da je dobra. Mi verjamemo, da bo v tem tednu najboljša prav ta:

Še vedno domača jabolka in hruške

V Oddelku lepih umetnosti priporočamo polrdeče pomaranče (lahko da bodo tudi čisto rdeče, tudi dobre), jabolka opal in hruške.
Opali so zdaj sočni, okusni in hrustljavi.
Polrdeče pomaranče so sončne, okusne, niso pa hrustljave. Ampak prvo dvoje odtehta tretje.
Hruške so pa hruške, ko se malce omehčajo, so okusne in sočne. Pa kmalu jih bo konec, zato vam jih priporočamo v tem tednu.
Ko jih zmanjka, jih ne bo več, tako je pri nas.

Tudi tipična zimska hrana

V zabojčkih lahko dobite (in če ste abonentski naročnik, dobivate) tudi tipično zimsko hrano: krompir, kolerabo, peso, korenje, kislo zelje in kislo repo, zeleno, črno redkev, repo, zelje, ohrovt. Skoraj vse to je slovensko, od naših kmetov. Kar je tudi razlog več, zakaj to dobivate (prvi je pa, ker je okusno).

Zimsko zeleni zabojčki

Zabojčki pozimi so lahko tudi čisto zeleni – kot so pač zime zadnja leta. V njih dobite vseh vrst solate, špinače, blitve, pač, karkoli si zamislite v poljubnih količinah.

Zabojček zdravi otečene noge

Pri dostavi pisarniškega zabojčka smo naleteli na poškodovanca, ki je nemudoma začel vleči zabojček izpod pisalne mize. Nanj je odlagal trudno in otečeno nogo, takole (glej sliko).  Menda mu je zdravnik tako svetoval (zdravniki priporočajo zabojčke). 

Zabojčki so zdravju koristni, vam povemo.

(Mi bomo pa v ta zabojček odslej odlagali orodje, ne hrane.)

Iz našega nabiralnika

Tole smo dobili v nabiralnik in tako smo bili veseli, da bomo kar delili z vami (dostava preko GLSja, tako škatel ne moremo vzeti nazaj):
Hvala, račun sem danes dobila in že plačala. Vsebina prvovrstna. Kljub eko-cenam sem zanesljivo privarčevala, ker se mi ni treba nikamor voziti in ne kupujem bedarij :). Če ne bo otrok kaj dosti na kosilih, se beremo čez dva tedna :).Glede zabojčkov: naj vam bo v tolažbo, če jih ne vrnem nazaj, bodo dobro in  dolgo uporabljeni. Če ne drugega, za prerasle otroške cunje, pri šestih vnukih mora kaj počakati na naslednjega, vse kroži, škatle bodo pa 1a  ;).
Srečno! Tatjana

Mi verjamemo, da bomo tudi v tem tednu v zabojčke zlagali prvovrstno hrano, ki vsem pomaga k boljšemu življenju. Kmetom, njihovim sosedom, ki jih kmetje ne zastrupljajo, vam, ki jeste boljšo hrano, in pa nam, ki tudi jemo boljšo hrano in se lahko vozimo s kolesi, ko jo dostavljamo.

Zato smo veseli, da v tem letu pripravljamo spet malce več zabojčkov kot preteklo leto, čisto majcen korak v boljši svet.

Veseli bomo vašega naročila, lep teden vam želimo!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.