Prispevki

 On

Vsak teden več domačih pridelkov!

Sonce ni prav toplo, a pridelkov je vsak dan več!

Zabojčkove sveže novice

Res pomlad te dni ni več tako sijoča in topla, a pridelki že nezadržno rastejo, vedno več jih je in kot je navada takole na pomlad, v izvrstni formi!

Ta teden imamo vse, kar smo imeli pretekli teden in še nekaj več:

Čemaž!

Vsako pomlad naznanja, no, pomlad! S čemažem ni šale (no, s čemažem je že šala, z njegovimi posnemovalci pa ne, ker so nekateri strupeni), zato ga jemljemo vsako leto od preverjenih kmetov, ki ga nabirajo na stalnih rastiščih. (Če bi imeli močan marketinški oddelek, ki rekli: Ker imamo radi naše naročnike /  Ker skrbimo na vaše zdravje / Ker razumemo čemaž – ker pa takega oddelka nimamo, končamo pri tem). Torej, prvi čemaž prihaja!

Vse zeleno!

Sveže domače zelenjave je že toliko, da ji ne moremo več reči prva pomladanska zelenjava. Prvo smo že pojedli, zdaj imamo domače razne vrste solate in male solatke in radič. Dovolj za vse ljubitelje okusnih in pestrih solat!.

Da bi vse ne izgledalo pretirano zeleno – če je to sploh mogoče – dodajamo še slike raznobarvnega sadja. Jabolka in hruške so še kar domače, citrusi pa v večjih količinah ne rastejo v naših krajih, tako da so od naših stalnih čezmejnih dobaviteljev.

Po zabojčke na Železniško postajo Ljubljana, v Rastlinjak

Zabojčke ali točneje, vrečke iz Zelenega zabojčka lahko zdaj prevzamete tudi na Železniški postaji Ljubljana, v lokalu Rastlinjak. Ko greste na vlak ali avtobus, spotoma vzamete vrečko pridelkov, ki jih dostavimo dopoldne ob ponedeljkih ali četrtkih. Vrečko zato, ker jo je laže nesti s seboj kot pa zabojček.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Lahko se zgodi, da nas v marcu in aprilu čakajo še mrzli in deževni dnevi (dežja se bodo kmetje zelo veselili, vse je suho), a tile dnevi in tedni so krasni, sonce nas razvaja.

Razvaja ne le nas, tudi zgodnje pomladanske pridelke.  Naročite si jih poln zabojček, polepšalo bo vaš teden!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.