Prispevki

 On

Wasabina iz Slovenskih goric in veliko dobrot, ki ne pridejo v naslovno vrstico

V slavo OI2020 še japonsko zvenečih pridelkov, seveda domačih! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Postavitev naslovne vrstice v tedenskih novicah je huda odgovornost – lahko vas pritegne, lahko pa si mislite – phh, nič zame (in potem ne naročite in mi zapremo zabojčke in je vsega konec). 
A kot knjige ne smete soditi po naslovnici, seveda drži, da  če v naslovu wasabina, je v zabojčkih nekaj wasabine, pa tudi mnogo drugega (je pa fina beseda, wasabina, tako, za naslovnico, da pokukate, kaj pišemo).
Zdaj, pozimi,  imamo veliko zimskih reči (za paradižnike in jagode nam pa ni mar, te zdaj jedo le v šolah).

 

Wasabina

Polenškovi v Slovenskih goricah imajo japonsko zimo – pretekli teden mizuna, ta teden wasabina.

Wasabina je fina solata, ki ima bolj ali manj rahel priokus po hrenu.  Ni naključje, da ima ime podobno kot wasabi, japonski hren – le da je to mnogo bolj nežno. Surova tekne v solatah, sendvičih ali kar iz roke. Lahko pa jo popražite ali dušite, potem ni več hrenasta, ampak malce sladka.

Levo wasabina, desno mizuna (to smo pa že pojedli). 

V zabojčkih so tudi zime pestre

Seveda zima v zabojčkih ni samo krompir in zelje. Tudi pozimi iz zabojčkov jemo zelenjavo raznih okusov, ki raste v bližnji okolici, vse najdete v trgovini.

Če vas preganja čas (ali tigri ali obveznosti)

Če vas življenje preganja in nimate časa ne volje, da bi si pripravljali velike količine zelenjave, imamo rešitev. Tudi pozimi imamo pridelke, ki jih lahko pojeste kar iz roke, lahko tudi mimogrede, stoje, na kolesu ali bežeč pred tigrom. Razno sadje, pa tudi na zelenjavo se spomnite, veliko večino se lahko je surovo.

Konec januarja imamo čisto malo japonsko začinjen, seveda na zabojčkast način, s pridelki z domačih njiv. Vse za slavo olimpijski iger, ki bodo v Tokiu, seveda.

Naročite svoj zabojček, tudi ta teden si lahko oblikujete zabojčke čisto po svojih potrebah, lahko pa naročite kar take, ki jih predlagamo.

Naj bo vaš teden polepšan z okusno hrano, to vam želimo.

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava