Prispevki

 On

Za sladkosnede in za one, ki imate radi čisto svežo zelenjavo!

Za vse na najboljše navajene okuse – sladko in zeleno in vse vmes

Zabojčkove sveže novice

Praznikov je konec, končno! in spet bomo vozili po čisto navadnem voznem redu, vsak ponedeljek in četrtek po Ljubljani in okolici ter ob torkih in četrtkih v ostale kraje naše ožje domovine. 

V zabojčke pa bomo dali marsikatero dobroto! Za tiste, ki imate radi sladko, je zdaj čas:

Najslajši kakiji in hruške pituralke

Rejevi kakiji in pravtako Rejeve hruške pituralke so tako sladke,  da so sladkor in suklaroza in kar je takega otroški vrtec. Seveda pa niso le sladki in sladke, ampak tudi božansko okusni! Tak čas je, za take jedi!

Če pa ste bolj za zeleno

Če vam tekne zeleno v vseh oblikah, ja, potem si lahko naberete čisto poln zabojček takega, čisto svežega, še vedno vse z domačih kmetij: blitva mlada in velika, špinača, cikorija, motovilec, listnati ohrovt, solate in radiči vseh sort – vse listnato in zeleno, različnih stopenj grenkosti, včasih pa skoraj nič grenko, skoraj sladko. Za vse okuse!

Čas gob

Tradicionalno ob tem času v ponudbo dodamo tudi sušene jurčke (najdete jih med zelenjavo – vemo, biologi se križajo). Nabira jih Bernarda v bližnji in malo manj bližnji okolici Gorenje vasi, že mnoga leta (pri nabiranju gob izkušnje štejejo, zato to povemo). 

Ni vse domače!

Priznajmo si, v tem tednu ni prav vse domače: mandarine, limone in banane. To je pa to, ostalih približno 70 različnih pridelkov pa bomo nabrali pri domačih kmetih (na nek način se spet hvalimo, saj je vsem jasno). 

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Naj vam nič ne manjka, naj vam zabojček prinese vse, kar potrebujete, da boste dolgo in srečno živeli (ali pa vsaj, da boste dobro jedli – to pa obljubimo). 

Bolj preprosto ne more biti, naročite zabojček pa je!  

preprostim zelenim rešitvam predani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.