Prispevki

 On

Zabojček, ki vas ogreje in razveseli!

Vreme se spreminja, dobrote v zabojčkih z njm!

Zabojčkove sveže novice

Konec je poletja, naj živi prava jesen!

Jabolka bodo, in to po nižji ceni

Zadnje dve letini sta v povprečju čisto povprečni – lani jabolk ni bilo, letos jih pa je res veliko in so kakšnih 14 dni bolj zgodnja. Tako kmetje že hitijo z obiranjem in polnijo hladilnice in zasilna skladišča. Tudi zato jih imajo ceneje.

Demeter jabolka Gala imamo po nižji ceni, pa tudi vsa ostala so zdaj po 2,99€/kg.

Fige bodo le, če bo po sreči

Fige že lahko kažeš, ampak ali jih boš jedel, pa nikoli ne veš. Če bo vreme še zmerno do pretežno v redu, jih bomo v tem tednu še imeli, take dobre črne jesenske. Če nam pa pokažejo fige, jih pa ne bo.

Jesenska tihožitja

Kmetje raje kot fotoaparate vrtijo motike – saj  če bi ne bilo tako, bi bili pač fotografi. Tako pa jih sempatja naprosimo, da nam pošlje kakšno živo sliko z njiv. Evo, takole izgleda pri Romani tam med Dobrovo in Horjulom. V tem tednu imamo od nje por, papriko, zelje, radič, peteršilj, pa še se najde. Je kar vse zeleno.

Jajčevce smo pojedli, imamo še melancane

Se zgodi. da kakšna reč kar raste in raste in nimaš kaj. Recimo jajčevci kar in še kar rastejo, jesensko vreme gor ali dol. Zato se je  Brhanov Bogdan za vse, ki ste se že dodobra najedli njihovih jajčevcev, izmislil genialne prodajne poteze:  jajčevcev nimamo več, zdaj imamo pa velike melancane po čisto mali ceni, po 2,19€ za cel kilogram. Zdaj so še, potem pa bomo o njih le še sanjali.

Sladki krompir

Saj si mislite – o njem pišemo, ker ga že imamo.

Buče so že in vseh sort

Zdaj, ko je hladneje, že prijajo juhe vseh oblik in barv. Pa pečene buče in bučni zavitiki in bučne pite in vse, vse iz buč. Samo za kočije in strahove lahko porabite tiste iz konvencionalne pridelave, ekoloških je kar škoda.

Paradižnik je še, ampak…

Ker je sonca le še za vzorec, pa še ta le nad oblaki, je tudi  hladnojesenski paradižnik bolj tak kot tipičen nizozemski – prave barve, a ne več pravega okusa.

To pa ne velja za češnjev paradižnik, ta je pa še dober (zato je češnjev v zabojčkih, oni veliki pa ne).

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Če bi želeli tudi takole na prehodu v hladne čase dobro jesti, naročite zabojček in prinesemo ga k vam domov (ali pa v službo ali kamorkoli ga boste naročili).

Vaši jesenski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.