Prispevki

 On

Zdaj pa ne le o zelenjavi, za spremembo tudi o vseh možnih testeninah!

Zadnji pozdravi zime, zabojčki polni svežih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

Pomlad je ravno prava, topli dnevi, hladne noči. To je za sadno drevje bolje, da bo ne šlo prehitro v cvet, a kmetje zelenjadarji ne poskakujejo od veselja v teh hladnih jutrih. Tudi zelenjava namreč raste zelo premišljeno, precej bolj počasi, kot jo mi lahko pojemo. A to ni glavna novica – novica tedna je, da smo spet popolnili naše testeninske zaloge iz nam najljubše italijanske testeninske zadruge, Girolomoni.

Zdaj imamo spet testenine najrazličnejših oblik, iz bele in iz polnozrnate moke, nekatere so stisnjene skozi bronaste modele, tako so bolj vpojne za omake (bron), enim je dodana špinača, za barvo, ne za vitamine, te morate pojesti posebej. Veselimo se izobilja!

Brokoli v toplih dneh (nadaljevanje)

Frasov obmorski brokoli je bil ta teden lep in če bo vse po sreči, bo tak tudi prihodnji teden. Če pa ne bo po sreči, ne bo lep in bo šel v cvet in potem ga ne bomo imeli v zabojčkih. A to bomo reševali le, če bo sijalo pretoplo sonce.

Špinača raste hitreje, kot jo jemo!

Domače špinače še ne manjka, raste kot za stavo!

Divja konkurenca špinači

Koprive so divja konkurenca špinači. Jeste jih lahko surove (le prej jih zmeljite), lahko jih jeste kuhane kot špinačo, v zavitkih kot špinačo, med rižem kot špinačo. Na vse načine kot špinačo. Le da so bolj divje in mnogi bi prisegli, da zato bolj zdrave. Zdaj je čas zanje, potem olesenijo in niso več kot špinača.

Še mlad čemaž!

Sezona čemaža je še tu in ker tak fin in mehek in sploh lep, se nam je tako priljubil, da ga bomo dali še enkrat v zabojčke. Čemaž zdaj in nikoli več! (To sicer ni res, a zveni malce patetično, ravno prav za nedeljske novičke).

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Danes za slovo nimamo pregovora, imamo pa enako dobro modrost, ki je preizkušena v zadnjem deseletju, teden za tednom – naročite svoj zabojček, bolje boste jedli. In če boste bolje jedli, boste bolj srečni in potem bolj zdravi in sploh bo vse bolje!

vaši pomladno iskrivi zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.