Prispevki

 On

Že vse polno domače sveže zelenjave!

Zakaj, čemu počitnice po svetu, ko pa je že toliko domače hrane!

Zabojčkove sveže novice

Če ste že rezervirali let na Bahame, če se že drevite proti izbranim švicarskih smučiščem – nam je žal za vas! Že mogoče, da vas bo to stalo več kot bi vas zeleni zabojčki v vsem letu in je to že samo po sebi super, a tako dobro kot bi lahko doma pač ne boste jedli! Če pa ste ostali doma, potem imamo novice za vas! To pot opremljene s fotografijami s terena, v tem tednu so naši kmetje zavihali rokave in pritiskali na sprožilce!i! Poglejte in seveda, naročite!

Majcen Romanin radič v šopkih!

Majcen, majcen radič v šopkih, da ga z lučjo iščeš pri berem dnevu, je zrastel pri Romani na Dobrovi. Romana pravi, da je njegov čas tu! Majcen radič tu pa majcen radič tam in na koncu ga je dovolj za slastno solato!

Prvi domač brokoli!

V tem času najbolj pridni Primorci že pridelajo prvi brokoli. Frasovi so taki, imajo prvi brokoli! Ni ga še prav veliko, a ta teden ga pojemo, kar ga je.

Nikoli ni prevečkrat: še enkrat povemo, da je brokolijevo listje mnogo bolj hranilno kot sama glava, zato ga nikar in nikoli ne zavrzite, če je poleg!

Zimska domača solata, motovilec in fina špinača

S toplim soncem in skrbno nego so v rastlinjaku pri Zelenem hitu, kmetiji Avšič že pridelali prvo solato kristalko, motovilec in najbolj fino mlado špinačo!

Po letih suše v ponudbi najboljši biodinamični sok

Na kmetiji Purgaj pridelujejo jabolka po biodinamičnih načelih in predvsem iz sort Reneta, Jonagold, Jonatan  in Idared stiskajo jabolčni sok. Zaradi izbranih sort jabolk in  zaradi biodinamične pridelave je drugačen od običajnih. Po večih letih ga imamo spet v ponudbi (ni bilo jabolk, ni bilo soka). Priporočamo, priporočamo, priporočamo!

Artičoke po rimsko!

Če ste si želeli najesti artičok, je zdaj pravi čas! Ob finem okusu boste verjeli razumeli, zakaj imajo Italijani (in pred njimi Rimljani in očitno tudi tam živeči Židje, tako povedo recepti) tako veselje od bližnjih sorodnikov osatov. Trdo in neužitno naokoli, a notri v sredini pravo bogastvo! V tem tednu artičoke sorta opal. Za pomoč pa še pet klasičnih rimskih receptov (v angleščini).

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Če smo pretekli teden le razmišljali o tem, da bo kmalu nekaj domače sveže pomladanske zelenjave, glejte, tu je in v izobilju jo je!

Imejte lep teden, naročite zabojček in jejte dobro hrano!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.