Prispevki

 On

Zelenjava, sadje in praželja –  seneno mleko v steklenicah

Tudi v hudo beli zimi prija zelenjava (če je le oprana)

Zabojčkove sveže novice

Preživeli ste najhladnejši teden, takorekoč konec sveta, čestitamo vam! Tudi mi in večina naših pridelkov je preživela, vsaj tisti, ki jih nismo pojedli. Nekateri so pa kljub silnemu mrazu čisto na novo in na sveže zrasli!
Poleg vse zelenjave in sadja in vsega tega, kar je naš temelj, pa smo ponudbo razširili z res najboljšim, kar je belo in teče in ni tekoči sneg:

To so Kukenbergerjevi

in odslej boste v zabojčkih lahko izbirali tudi njihove mlečne izdelke:

Tole je res najboljše možno mleko – seneno eko mleko v steklenici

Krave so narejene, da jedo travo in če imajo kaj sreče, še kakšno žito povrhu. In to je to, seneno mleko je mleko, ki ga dajo take krave – res preprosto. Nič silaže.

Že dolgo, res dolgo si želimo, da bi lahko ponudili mleko v steklenicah, ne v plastenkah. Saj te steklenice so cela drama, padajo in se razbijajo, težke so, skratka, vse je narobe z njimi – le to je prednost, da so čisto in popolnoma inertne. Nič ne prehaja z njih na vsebino, na mleko. Nobena mehčala in dodatki. Nam se to zdi nepremagljivo fino.

Mleko je sveže in ni pasterizirano, zato priporočamo, da ga pasterizirate sami. Rok trajanja 5 dni.

Poleg mleka imamo tudi vrsto njihovih izdelkov iz istega najboljšega mleka, sire, različni skuti (fermeniratno, mazljivo, in sladko, ki je narejena s kisom in suha, manj mastna) in jogurt. Imamo pa tudi taisto mleko v plastenki, ker ima pač vse prednosti plastenke.

Predstavniki rdečega in zelenega pola

Navkljub nizkim temperaturam imamo še vedno domače rdeče redkvice in mlado blitvo. Imamo pa seveda še mnogo domače zimske zelenjave in tudi sadje, v teh marčevskih dneh dopolnjeno s pridelki, ki rastejo nekoliko bolj na toplem.

Navdihujoča pohvala

Petkova jutra so vedno napeta, ko nam sporočite, če kaj ni bilo v redu z zabojčki. Ta petek smo izvedeli, da so iz zabojčka, ki je čakal pred stanovanjem, ukradli en kruh – zdaj že vemo, da je v tistem bloku sramežljiv sosed, ki mi je zabojček všeč, a si ga še ne upa naročati, dobili pa smo tudi res lepo pohvalo, Špela nam jo je poslala, res smo jih hvaležni:

Upam, da vam s takšnimi navdihi ne smetim mejla, ampak moram spregovoriti o svojem navdušenju, ko sem danes odprla zabojček.

Bogu hvala, za čudež narave, pridne roke vaših (naših) kmetovalcev in vas, dragi zabojčkarji, da nam v takšnem mrazu in sneženi goloti vsepovsod, postrežete s tako bogatim zabojčkom tako krasne zelenjave. Saj ne morem verjeti svojim očem, vse kar si srce poželi, zunaj pa takšna brozga od vremena. Bravo in hvala!

Pozdrav od nas, predvsem od našega novega 6 msečnega jedca, ki mlati svoje prve kašice vaše zelenjavce 🙂

ps: nikoli nisem pomislila, da so listi rdeče pese odlična “špinača”, jutri probam:)

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Priznamo, snega in mraza imamo počasi dovolj. Saj je lepo in zimsko, ampak zabojčkov pa ne moreš kar prd hišo pustiti, da počakajo na svoje naročnike. Zato se iskreno veselimo otoplitve!

Menda je koristno, če ješ veliko sadja in zelenjave, sploh preden zboliš (da sploh ne zboliš), zato vam toplo priporočamo zelenjavo in sadje vseh vrst, ki ga pa lahko dopolnite tudi z mlečnimi izdelki in sploh mnogočem, kar vam pripeljemo čisto domov, kjerkoli pač ste že. Le naročite in je!

vaši, do ušes zimski zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.