Prispevki

 On

Zeleno in sveže, tak čas je!

Zadnji pozdravi zime, zabojčki polni svežih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

Spet je vse, kot se za lepo pomlad spodobi – topli dnevi, hladne noči, veliko sveže zelenjave! A ker ima vsak kovanec dve plati, se tega ne veselijo vsi. Takole gre:

Brokoli v toplih dneh

Brokoli rabi tople dni, da zraste. A če jih je preveč, gre en dva tri v cvet. Nekateri verjamemo, da je tudi tak v cvetu čisto v redu za pojest, le za prodajo ni (kar je rahlo hecno, a tako imamo).
Pri Frasu pri morju imajo brokoli (tega, s slike)! No, če bo bog dal in ne bo vroče – tako povedo Frasovi – bo brokoli počakal do četrtka, da ga damo v zabojčke. Če bo dal pa res toplo vreme, pa ne bo domačega brokolija za prodajo, ga bodo imeli Frasovi res veliko za pojest.

Še mlad čemaž!

V tem tednu bo v ponudbi in v Mešanih zabojčkih ponovno čemaž. Smo tuhtali – dati čemaž v zabojčke ali ne, pa smo sklenili: tak čas je, dva tedna mladega finega čemaža ne bo preveč. Če pa je komu preveč, pa naj pove, tudi to lahko uredimo.

Regrata je vse več!

Kar je za nunca, to ni za junca, povedo Stari, in če toplo sonce ni za brokoli, je pa za regrat. Ta je vse lepši, tak, da si ga vesel, ko ga nabiraš in čistiš.

In še več domačih pridelkov!

V tem tednu bomo imeli še prleško endivijo, pa osredjeslovenski motovilec in primorsko špinačo, za ta letni čas bomo prav lepo preskrbljeni z vitamini in užitki.

Toplo in vetrovno

V zadnjih dveh tednih so bile nekatere zelenjave, čeprav sveže nabrane, prav žalostno mlahave, predvsem italijanski brokoli in stebelna zelena sta bila taka. Kombinacija toplega vremena in suhega vetra, pa dobiš take zgodnje pomladne pridelke, žal je tako, so nam povedali. Brokoli bo zdaj domač, če bo vse po sreči (glej zgoraj), druga sorta in pogoji rasti, za stebelno zeleno pa le  upamo, da bo bolj hrustljava.

Rumeni tisk

Nekako vam bi radi povedali, da verjetno niste najbogatejši Slovenci, a da jeste verjetno res najboljšo hrano – če teh novic ne le berete, ampak zabojčke tudi naročate. Po poročanju rumenega tiska pri Loginovih zdaj jedo bučke in paradižnike, ni sezona, vam povemo še enkrat.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Ker smo v tednu Pripovedovalskega festivala priložnosto naphani s pregovori, vam povemo le še, da nedeljski dobiček ne gre v mošnjiček in se poslavljamo s predlogom, da naročite svoj zabojček.

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.