Prispevki

 On

Želite postati šahovski prvak/kinja? Jejte iz zabojčka!

Raznovrstno, pestro, okusno v vsakem delu leta!

Zabojčkove sveže novice

Zakaj je dobro jesti iz zabojčka, če želite biti prvak. Kaj je dobro jesti v tem letnem času, ker je dobro. In naposled, kaj je dobro, ker je sezonsko. In res čisto naposled, kaj je sezonsko in je dobro in je poceni. Čisto čisto na koncu, gratis, pa o tem, kaj se zgodi, če kdo je tako hrano.

O vsem tem v teh kratkih novicah. Če boste pa naročili zabojček, bomo pa še vedno lahko take reči pisali v naše zadovoljstvo. In vi boste bolje jedli.

Čisto mlada blitva, motovilec – še vedno in še kar!

Saj vemo, da ste tole sliko že videli – ampak čisto zares smo navdušeni, da imamo še vedno in navkljub mrazu veliko drobnofinega zelenja! In ker nam paprike in paradižniki ne prijajo več, je tak fin motovilec ali pa krhka blitva prav poživljujoča!

Sezonska razprodaja kakijev!

Pri nas so seveda vse razprodaje sezonske, jasno. Zdaj imamo kakije in ti ne bodo večno in tako jih je potrebno pojesti. Ali skuhati v marmelado. Ali narediti praznične piškotke. Ali nepraznične, če se vam zdijo prazniki predaleč.

Skratka, zdaj so kakiji, ki niso prav lepi, so pa dobri, po 1,19€/kg, prodajamo jih po 4kg v mali gajbici. Ceneje res ne bo nikoli.

Sezonska razprodaja trdoužitnih kakijev

Tudi trdoužitni kakiji  so v tem tednu cenejši, naložite si jih v svoje zabojčke!

Steklo čez vse!

Za vsak kos embalaže se vprašamo, ali ga res rabimo. Plastične vrečke so še vedno nepogrešljive – mlade blitve žal ne moremo pakirati v steklene vrče – bilo bi nobel, a res nerodno.
Plastenke pa skoraj vedno lahko nadomestimo s steklenicami – zdaj tudi Kukenbergerjev jogurt ni več v plastenkah, ampak v steklenicah.
Še nekaj izzivov nas čaka, a rešujemo jih korak po koraku, tako so nas učili Stari.

Postati šahovski prvak!

Magnus Carlsen pove (ki je pred dnevi premagal izzivalca in ostal šahovski prvak), da je v pripravah jedel pretežno (largely) vegetarijansko prehrano. Tako, kot imamo v zabojčkih. Pove tudi, da je tekel (slabo uro na dan), igral košarko in nogomet in vadil vročo jogo (ali kako bi rekli hot yoga).

Skratka, vse, kar se da kupiti, da postanete prvak, vam pripeljemo na dom. Rabite le še nekaj znanja, nogomet in vse ostalo pa lahko čisto zastonj igrate.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

V sredo nas pokliče naročnik iz Črnomlja. Iz Črnomlja nas le redko kličejo, ker imamo tam malo naročnikov.  Pove, da že res dolgo kupujejo le ekološko hrano, ker ne privoščijo tistim, ki zastrupljajo našo zemljo in zrak in vodo in vse, ker tem ne privoščijo denarja. In da razumejo razliko med diskontno ekološko robo in med to, ki jo dobivajo v naših zabojčkih. Maloserijska roba. In povedali so vse take reči, da nam je kar srce zaigralo!

In potem je teden lepši in sploh delo lažje in vse skupaj dobi smisel.

Tudi vam želimo tak polnpohval teden, tak zabojčkast teden. In ne pozabite naročite, ker če boste pozabili na nas, bomo šli mi drva zlagat in nas ne bo nazaj.

vaši zimsko razgreti zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.