Zgodba o čemažu v olju

Že nekaj časa iščemo peteršilj, seveda v večjih količinah. Nekaj ga je še v rastlinjakih, vendar ga kmetje ljubosumno čuvajo, saj bi ga mimogrede pojedli, oni bodo pa lahko še kar nekaj časa zalagali svoje stalne stranke.  Seveda, to lahko razumemo.

Poleg peteršilja je hudo težko tudi s česnom. Sprijazniti se moramo, da ga kar ni, in da ga še velikooo mesecev ne bo (seveda eko pridelanega, slovenskega).

Tako smo se spomnili na čemaž. Seveda, čemaž nabiramo  spomladi, vendar se ga  da zelo lepo shraniti v olivnem olju.  Stanko Valpatič in njegovi sodelavci ga nabirajo pod Bočem in shranijo v olivnem olju, z dodatkom himalajske soli in lešnikov. Vse skupaj ima seveda ekocertifikat.

Nam se zdi krasen nadomestek česna v zimskih dneh, tako za kuho kot kar takega, iz kozarčka. Zato smo ga dali v velike in srednje zabojčke tega tedna. Upam, da vam bo všeč!