Prispevki

 On

Zimske zgodbe iz zabojčka

Največ zgodb imamo s Silvo Studnovo.
Jasno, če pa kar naprej čepimo na njihovem dvorišču, ponoči, podnevi, ob čudnih urah nas najdete tam. Naš zabojčkasti dom.
V četrtek, Miklavževo jutro, pride s posodico: „Tole je prinesel Miklavž, pridni ste bili“.
„Je dobra?“bolj vljudnostno kot pa čisto zares. Če bi ne bilo dobro, Silva ne bi dala iz rok, jo že poznamo. Resno se nasmehne, jutro je še mlado. „Kisla repa je letos dobra. Ni je veliko, a dobra je.“ „Jo pakiramo le v male posodice, da jo bomo lahko imeli več tednov?“ „Ne ne, prodajamo zelenjavo, ne posodic. Ko jo zmanjka, je ne bo več“.

Veliko zgodb, veliko zabojčkov vsak teden. Veliko zelenjave in sadja, navkljub zimi. In kruha in ostalega.

Če se vam ni dalo brati vsega, imam res dobro kislo repo, v velikih in malih posodicah.

Primorska fronta & ostalo
Martina od Frasa poroča, da imajo zasnežena polja in če se ta do srede ne odpravi z njih, bo to problem za solato. Ta je sicer pod njim zelo srečna, mogoče celo bolj kot v zabojčku (če je to mogoče), a nabrati je ne bo mogoče. Če bo tako, bomo namesto domače endivije v zabojčke dali tisto iz Italije.
Drugi kmetje sicer ne poročajo o snegu, ker se jim zdi samoumeven. Ker bo mraz hud, so ga celo veseli, da so pridelki na varnem.

Imate sorodnike, prijatelje z alergijami?
Prazniki so polni jajc, oreščkov in vsega tega, kar vedno več ljudi spravlja v obup. Za alergike nekaj finih receptov!

Imate otroke in nimate dovolj idej?
Kot vsak teden, popoln jedilnik najdete na zabojčkastih straneh!

Zabojčki še kar pisani in polni
Kakiji so odšli, živeli kakiji. Ker je Reji zmanjkalo kakijev, smo jih po nekoliko tuhtanja uvozili. Zdaj bodo tisti trdi, ki se jih grize kot jabolko.

Ker kmetje niso zimska služba in jih sneg ne preseneti, so pospravili večino svojih pridelkov na varno, kjer čakajo na svoj zabojček. Tako imamo še skoraj vso zelenjavo in čisto vse sadje kot v preteklih tednih.

Približuje se veliki dogodek
Skoraj tu je že, v soboto se srečamo s kmeti in potrdimo načrte za prihodnje leto. Ker bi brez naročnic in naročnikov to bil račun brez krčmarja, računamo na vas v prihodnjem letu. Tako nekako kot to leto, s skromnimi željami za nekoliko več. (Vse poročamo, tudi naši dopisniki bodo tam!).

Veseli smo vaših naročil, prav vsak teden znova!

Lep, čisto zares zimski teden vam želimo,

vaši zabojčkarji

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.