Prispevki

 On

Eni tedni so boljši kot drugi – prihaja tak boljši teden!

Šparglji, sveže domače zelenje, Girolomoni testenine, dober teden bo! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Če rečejo, da imajo nekateri nos za recimo dober posel, se je nam skozi leta razvil tak občutljiv  zelen nos, ko začutimo dober teden, ki nas čaka (kdaj pa kdaj pa tudi za problematičnega, ampak to težje povemo). No, zdaj čutimo, da nas čaka ta sveže zelen teden!

Prva polovica april je namreč za zabojčkarje siten – svežih domačih pridelkev je malo, so le trije glavni – čemaž, čemaž in čemaž, potem se pa hitro konča. Zimskim pridelkov, recimo blitvi in brokoliju, je že suho in vroče in potem včasih tudi taki izgledajo. 
A aprilski težki časi so za nami!
Zdaj smo pa v drugi polovici aprila in pretežno rešeni. Imeli bomo že precej domače sveže zelenjave v zmernih količinah:

Šparglji – kralji pomladi!

Toplo je, zato jih že imamo! Šparglji, nekaj od Roglja, nekaj od Kersnikove Urške, eni bolj debeli, drugi tanjši, oboji slastni!

Sveže zelenje!

Zdaj je zelenje zares pognalo, imeli bomo kar nekaj mlade blitve, malce manj mlade špinače in dovolj mlade čebule (bi rekli za piknike, pa to verjetno zdaj ni primerno).

Domače je tudi mlado zelje, ampak ni dovolj fotogenično – zelje kot zelje, da bi se uvrstilo v foto izbor.

Girolomoni testenine – spet popoln nabor

Ata Girolomoni je imel vizijo in pogum, da jo je uresničil. V marsičem nam je vzornik (recimo v bradatosti, celotnemu Oddelku lepih umetnosti). Zato z veseljem kupujemo testenine od ekološke zadruge, ki jo je sredi Italije ustanovil pred nekaj deset leti. 
Pa še dobre so in po dobri ceni, vse skupaj nam je res všeč. Raznih dolžin in oblik in stopnje hrapavosti. Italijani pač.

Poleg testnin imamo tudi njihov riž in lečo in čičeriko, vse gojeno v Italiji.

Griljove koze in ovce spet dajejo mleko

Je tako, da pozimi od koz in ovc ni veliko mleka. Če sploh.
A zdaj je pomlad, tudi ovce in koze menijo tako, in spet imamo kozje in ovčje mleko in skuto in jogurt.

Od Štefančiča iz Fare imamo pa kozji potrdi sir, to je pas prvič.

Vse pri zabojčkanju je prilagojenju rednim naročnikom, ki iz tedna v teden (ali pa vsaj sempatja) naročite zabojček, naj si bo tak, kot ga predvidimo, ali pa čisto po vaši izbiri.
Zato nam je zdaj, ko je število novih naročnikov na teden postalo spet običajno, veliko, veliko laže in spet se bomo lahko  posvetili prav vsakemu naročniku tako in toliko, kot je prav. Kar malo nam je odleglo, priznamo.

Tedni niso še čisto običajni, a običajnost gor ali dol, želimo vam, da bo vaš teden lep!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava