Splošni pogoji

Splošni pogoji

Splošnih pogojev običajno ne beremo. Vendar se v njih skriva nekaj pomembnih stavkov. Naši prodajni pogoji so skladu z zakoni in poštenim poslovanjem. Kar je tudi pomembno – če niste zadovoljni s prejetim zabojčkom, vam bomo pripeljali ustrezno nadomestilo v najkrajšem možnem času. Če pa še vedno ne boste zadovoljni z nami, vam garantiramo vračilo denarja. Ker so naša živila sveža, reklamacije upoštevamo v prvih dveh dneh od dostave.

Cel tekst pogojev v pravniškem jeziku pa je tak:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: zeleni-zabojcek.si. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina zeleni-zabojcek.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga  podjetje Čarna d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini.  Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine : zeleni-zabojcek.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku/kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene, jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Način plačila

V spletni trgovini: zeleni-zabojcek.si ponudnik omogoča plačilo po prejetju z nakazilom ali plačilo z direktno obremenitvijo. Več informacij o pogojih plačila na tej strani.

Veljavnost ponudbe

Vse cene so v evrih in  vključujejo DDV (običajno 9,5%). Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Pri prodaji veljajo cene, ki jih uporabnik/ kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini oziroma ob prejemu naročila po drugih poteh (npr. telefon, pisno naročilo). Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

Kupec izbere vrsto, velikost izdelka ter količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne korekture in potrdi naročilo. Po potrditvi nakupa se uporabniku prikaže račun.

Naročene izdelke ponudnik pošilja z lastno dostavno službo ter z zunanjimi izvajalci.  Cena dostave je odvisna od lokacije dostave. Ponudnik organizira tudi prevzem izdelkov na prevzemnem mestu.

Če kupca ob prevzemu ni na prevzemnem mestu, bo ponudnik izdelke pustil pred vhodimi vrati ali na drugem dogovorjem mestu. Ponudnik bo prevzemne dokumente, ki lahko vključejejo račun, priložil izdelkom.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga/vračilo kupnine

Uporabnik/kupec ima pravico, da v 2 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči reklamacijo na e-naslov: zabojcek(at)zeleni-zabojcek.si,
kjer v predmet sporočila zapiše Reklamacija. Ponudnik bo v dogovoru s kupcem pripravil dobropis ali vrnil kupnino  za že plačani izdelek najkasneje v roku 15 dni.

Dobavni rok

Izdelki bodo dostavljeni na dostavni dan, ki je odvisen od lokacije kupca. Podrobne informacije o predvidenih rokih dobave so objavljeni na spletni strani.

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.zeleni-zabojcek.si. V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške/strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani: : zeleni-zabojcek.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Lastninska pravica

Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti zabojcek(at)zeleni-zabojcek.si ali po klasični pošti na naslov:

Čarna d.o.o.
Zeleni zabojček
Runkova 6
1000 Ljubljana

Leave a comment