Za naslednjo ponedeljkovo dostavo zbiramo naročila še:

Za naslednjo četrtkovo dostavo zbiramo naročila še:

Že osmo leto dostavljamo ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob ponedeljkih in četrtkih, izven nje ob torkih in četrtkih. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 40 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

Špageti z daikonovim listjem in slanino
špageti z daikonovim listjem in slanino špageti sveže daikonovo listje olivno olje na kocke narezana slanina česen za ljubitelje pikantnih jedi malo drobljenega ali mletega čilija nariban parmezan ali Zbrinc Skuhajte špagete tako, da sredica ostane čvrsta. Medtem na olju nežno popražite slanino, popečeno odrinite na rob ponve ali jo umaknite na hladno. Na istem olju podušite še narezane daikonove […] Read more.
Koromač
S koromačem do ognja, pa tudi nad vetrove Koromač, Foeniculum vulgare, je rastlina izrazitega, a (večini) prijetnega vonja. Najbolj domače se počuti ob obalah Mediterana, saj od tam tudi prihaja in ji zato prijajo predvsem suha, topla tla. Ker ob morskih obalah skupaj s koromačem že od nekdaj živijo tudi pesniki, ima svoje mesto tudi v grški mitologiji – menda […] Read more.
Solata iz rdeče pese, sliv in orehov
Iz Zabojčkovega Oddelka za uporabno umetnost tokrat tradicionalna ukrajinska solata iz rdeče pese! 30 dkg rdeče pese 5-10 suhih ali svežih sliv pest orehov šalotka ali manjša čebula 3 žlice majoneze ali kisle smetane Peso operemo, narežemo na četrtine in skuhamo v sopari; na dno manjše kozice nalijemo za pol prsta vode in pokrito kuhamo na majhnem ognju 15 minut. […] Read more.
Medeni redkvin sirup za lajšanje kašlja in bronhitisa
Redkev olupimo, operemo, na drobno naribamo in ji dodamo med in limonin sok. Zmes naj stoji vsaj tri ure, nato sok iztisnemo skozi gazo in ga shranimo v hladilniku. Po žličko sirupa zaužijemo nekajkrat na dan. Sirup naredimo tudi tako, da redkev na vrhu izdolbemo, v vdolbino damo žlico medu, redkev postavimo v kozarec in čakamo, da se bo med […] Read more.

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, med vikendi pa počivamo.

Ob četrtkih delamo dlje, zaradi dostave, vsaj do 20h, če pa je nujno, pa dokler je potrebno.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana