


Popolna prilagodljivost

Pestro, iz vse Slovenije
Že deveto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.
Nekaj naših kmetov
Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 40 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.
Naročanje je preprosto
Sezonski zabojčki
Od 10.99€
- Popust do 14%
- Izberete neželene pridelke
- Nikoli ne ostanete brez zabojčka
- Zabojček lahko odpoveste
- S tedenskimi recepti
- Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
- Možna dostava
Zabojčki po meri
Od 12€
- Predlagan zabojček poljubno spremenite
- Brez vezave
- Poljubne količine (kosi ali teža)
- Zabojček lahko odpoveste
- S tedenskimi recepti
- Brezplačna dostava po Ljubljani
- Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€
Pridelki po izbiri
Od €12€
- Popolnoma prost izbor pridelkov
- Brez vezave
- Ne naročiš, ne dobiš
- Poljubne količine (kosi ali teža)
- S tedenskimi recepti
- Brezplačna dostava po Ljubljani
- Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€
O našem delu
Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)
Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka
Pečena rdeča paprika
Sestavine Rdeča paprika Feferon Bučke zelišča sol poper gorčica Bučke narežite na 4 dele, paprike pa pustite cele. Vse skupaj dajte na malo olja v veliko ponev s pokrovom. Pecite približno 20 minut, solite in začinite 5 minut preden je pečeno. Zraven odlično sodi gorčična omaka z zelišči. V gorčično omako dodajte olivno ali bučno olje ter sesekljana zelišča in […] Read more.
Kmečke kumare (predvsem prleške murke in vugorki)
Kot rečeno, tu gor v Prlekiji jemo božanske Danijeve kmečke kumare in ni nam hudega (seveda pa nismo na dopustu, vsaj uradno ne). Takole naredimo hladne murke: 0,5 kg krompirja 0,5 kg kumaric 2 stroka česna 4 dl kislega mleka in kisle smetane (v razmerju, ki ga imate radi) sol, kumina, mleta rdeča paprika 2 žlici zaseke (mi smo jih […] Read more.
Bučke in fižol
Sestavine 1 Bučka 1 feferon, 1 zelena paprika, 1 paradižnik, 50 g stročjega fižola, peteršilj, bazilika, rožmarin, olivno olje, limona, sol Priprava Bučko operemo in narežemo na štiri enako dolge dele. Sredinski del odstranimo z žlico, da dobimo obročke. Sredico, ki nam je ostala od bučk, nasekljamo. Feferon, papriko in paradižnik narežemo na majhne dele. Bučkine obročke popražimo na olivnem […] Read more.
Maroška solata iz bučk in čičerike
250 g čičerike , 250 g mladih bučk , stisnjen česen, sok ene limone, malo kisa, oljčno olje, žlička medu, sol in poper, nekaj žličk začimbne paste (glej spodaj) začimbna pasta: po 1 žličko mletega čilija, sušene sladke paprike, mletega popra, cimeta, mlete kumine, zrno stisnjenega česna, 2 žlici limoninega soka in 1 dl olivnega olja Začimbe popražite na olju, da se […] Read more.
Pokličite nas, pišite nam
Telefon
051 499 396
Ponedeljek – petek 8.30 – 17:00, med vikendi pa počivamo.
Ob četrtkih delamo dlje, zaradi dostave, vsaj do 20h, če pa je nujno, pa dokler je potrebno.
Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.
Elektronska pošta
zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Če želite, lahko zabojček prevzamete
Eko kmetija Studen
Obrije 23
1000 Ljubljana
Shramba v Šiški
Smrekarjeva 3
Ljubljana