Naši kmetje

Brez naših kmetov bi ne bilo zabojčkov, jasno kot beli dan. Ponosni smo, da nam več deset kmetov zaupa že toliko let.
Tudi mi izbiramo le take, ki jim lahko zaupamo, da so skoz in skoz ekološki, da bodo izbrali take pridelke, ki jih boste veseli. Seveda so vsi eko certificirani, to je jasno. Nekatere smo dali na spodnjo slikico že prej nekaj leti (ker že imamo njhove fotografije, kmetov je pa mnogo več, leta 2021 smo jih našteli preko 70 iz vse Slovenije).

kmetje_1

Kako lahko dobavljam Zelenemu zabojčku?

Če ste kmet, morate biti eko certificirani, brez tega ne bomo mogli sodelovati (tule več o eko certificiranju). Če ste že v preusmeritvi, sodelovati sicer še ne moremo, lahko pa pa že skupaj načrtujemo vašo pridelavo za čas, ko boste postali eko certificirani kmet.
Naš cilj je namreč, da je vsa pridelava za zabojčke načrtovana. To pomeni manj stresa za kmeta, za nas, ki zabojčke polnimo, in več veselja za naročnike, ki bodo imeli vedno polne in raznovrstne zabojčke. Od 2019 poganjamo projekt Lokalno in okusno (financira ga Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja – o podatkih o projektu tule). V okviru projekta s kmeti še prav posebno pozorno načrtujemo, da bi dvignili delež načrtovane pridelave in se popolnoma izognili viškom pridelave, ko ne bi mogli prodati tega, kar ste pridelali (tipično poleti, ko je pridelka veliko, naši naročniki so pa na počitnicah).
Tako skupaj načrtujemo pridelavo tako, da imamo pridelke čimprej spomladi, poleti ne preveč in potem kolikor se da pozno v zimo. Najbolje vso zimo.
In seveda, potem se (v okviru projekta in tudi izven njega, vedno) trudimo, da bomo prodali vse, kar ste pridelali.
Tako načrtovano bi radi delali z vsemi kmeti – tako bomo lahko dolgo in srečno sodelovali.

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja:  Evropa investira v podeželje