Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že več kot deset let dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
 • Popust do 14%
 • Izberete neželene pridelke
 • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
 • Zabojček lahko odpoveste
 • S tedenskimi recepti
 • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
 • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
 • Predlagan zabojček poljubno spremenite
 • Brez vezave
 • Poljubne količine (kosi ali teža)
 • Zabojček lahko odpoveste
 • S tedenskimi recepti
 • Brezplačna dostava po Ljubljani
 • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
 • Popolnoma prost izbor pridelkov
 • Brez vezave
 • Ne naročiš, ne dobiš
 • Poljubne količine (kosi ali teža)
 • S tedenskimi recepti
 • Brezplačna dostava po Ljubljani
 • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

V tednu, ko smo v zabojčke zložili Urškine bučke, bi bilo vse ostalo nesmiselno 🙂 Uporabimo torej, kar nam je dala narava, zdaj je najboljše: pol kg mladih bučk sok ene limone, lahko tudi malo naribane lupinice 2 stroka česna olivno olje ol in poper sveža bazilika ali svež peteršilj (tu se veselite vsi tisti, ki ste naročili zelišča v lončkih) Bučke narežemo zelo na tanko (tako kot na zastrašujoče ostrem ribežnu, mandolina mu rečemo) in jih pomešamo z limono, soljo, poprom, česnom. V hladilniku naj se dobro pokrite marinirajo nekaj ur. Sveže nasekljano baziliko ali peteršilj jim primešamo, tik preden jih postrežemo.
400 g krompirja primernega za kuhanje 500 g mladega stročjega fižola ½ zravnane čajne žličke cele kumine 2 stroka česna šopek šetraja 10 dag zaseke (namesto zaseke lahko uporabite maslo) 1 zravnana žlica ostre moke sol 1 (200 ml) lonček kisle smetane Krompir olupite, narežite na četrtine in skuhajte v osoljeni vodo. Kuhan krompir odcedite. V vmesnem času operete in očistite mladi stročji fižol (odrežete peclje) – nitastega fižola za to jed ne priporočamo - ga po potrebi prepolovite in kuhate ca. 15 min v osoljeni vodi, ki ste ji dodali dva očiščena stroka česna, tri vejice šetraja ter kumino. Ko fižol zavre, znižajte temperaturo na min. in na malem ognju kuhajte naprej. Fižol se ne sme razkuhati. Kuhanega odcedite. Pripravite si teflonsko ponev in v njej razpustite maščobo (po želji zaseko ali maslo). Ko malo porjavi (prepraži), dodate 1 zravnano žlico ostre moke, pomešate in počakate, da se moka zapeni. Odstavite ponev in vmešate en lonček kisle smetane, ponovno pristavite, da polivka prevre. Po potrebi ji dolijete malo mleka, da dobite preliv želene gostote. Na koncu še dosolite, če se vam zdi potrebno. Če naredite vse lepo po vrsti, bo jed pripravljena v približno 30 minutah. Postrežete jo na
Vegetarijanska sarma glava kislega zelja nadev: 3/4 skodelice kuskusa (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva) dobra pest orehov (če vas motijo kožice, jih prej blanširajte in odstranite) 50 g dimljenega Jošta 200 g tofuja origano, timijan, šetraj, majaron, bazilika, ščep soli olivno olje omaka: 400 g pasiranih paradižnikov, poper, sol, bazilika, olivno olje V globok pekač zloži v liste kisanega zelja zavit nadev iz kuskusa (delno kuhanega), orehov, grobo ribanega dimljenega sira Jošt, tofuja, origana, timijana, šetraja, majarona, bazilike in olivnega olja. Zalij z omako iz pasiranih paradižnikov, popra, soli, bazilike in peci pokrito z alu folijo pol ure pri 180°, lahko tudi več časa, če je bilo zelje trše. Veganska sarma glava kislega zelja nadev: 3/4 skodelice riža (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva) dobra pest mandljev (če vas motijo kožice, jih prej blanširajte in odstranite) 100 g dimljenega tofuja 200 g navadnega tofuja koprc, poper, majaron, timijan, peteršilj,ščep soli olivno olje omaka: 400 g pasiranih paradižnikov, poper, sol, timijan V globok pekač zloži v liste kisanega zelja zavit nadev iz riža (delno kuhanega), mandljev, zdrobljenega dimljenega tofuja, koprca, popra, majarona, timijana, peteršilja in olivnega olja. Zalij z omako iz pasiranih paradižnikov, popra,
1/2 kg rdečega ribeza, uporabite pa lahko tudi drugo sezonsko sadje, recimo kosmulje, marelice, gozdje..., 1 dl bezgovega ali ribezovega sirupa Dve kremi: 2 rumenjaka, 1 žlica   koruznega škroba, 1,5 dl mleka, 1,5 dl maskarponeja oziroma goste kisle smetane, 2 žlici sladkorja Zavremo in odstavimo mleko. Posebej stepemo rumenjaka, škrob in sladkor in mešanico vmešamo v vroče mleko. Pogrejemo, da se zgosti, a ne prevremo. Odstavimo, da se ohladi. Očiščeno sadje dušimo v sirupu. Premešamo smetano/maskarpone in vanjo nežno vmešamo sadni pire in še rumenjakovo kremo. Vse tri sestavine naj ostanejo prepoznavne, da bomo lahko okušali vsako posebej in vse hkrati. Če utegnemo, lahko tudi ohladimo in okrasimo.

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana

Naši projekti

Da bi naši kmetje pridelovali boljšo hrano, da bi se bolje prilagodili na podnebne spremembe, da bi tudi mi bolje načrtovali in usklajevali pridelavo naših kmetov se prijavljamo na različne razpise, kjer skupaj s partnerji uresničujemo te cilje.

Od 1. do 15. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili 15. avgustu.

V tem času smo tudi izklopili telefone, takokoreč smo nedosegljivi.

Potem pa se spet vidimo prav vsak teden, tja do božiča.

vaši zabojčkarji