Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že deseto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

Turki slove po svoji domiselni pripravi zelenjave! Kaj je to Kabak Mücveri? Google prevajalnik dela čudeže, razkriva skrivnosti Turških bučnih polpetov 1/2 kg bučk (recimo 4 mlade bučke), 3 žlice moke, 2 jajci, 1 skodelica, zdrobljenega feta sira, manjša čebula, če je mlada, še bolje, 1 žlica mete (ali peteršilja, drobnjaka, koprca), poper in sol po okusu nekaj žlic olja Grobo naribamo bučke, jih nasolimo in po 15 minutah ožmemo. Medtem stepemo jajca in jim primešamo moko,  zdrobljeno feto, nasekljana zelišča, sol in poper. Mešanici dodamo dobro ožete bučke. Z žlico na segreti, z oljem pomaščeni ponvi oblikujemo polpete. V olju jih cvremo, če ne uporabljamo teflonske posode. Zapečene polpetke enkrat obrnemo. Na vsaki strani jih pečemo minuto ali dve, nato jih odcedimo na papirnati kuhinjski brisači. Jemo lahko tople ali hladne, že ohlajene lahko spet pogrejemo. Postežemo jih s jogurtovo pomako s česnom in limono ali z rezinami svežega paradižnika.
Ratatouille (ratatuj) iz pečice pol čebule, strok česna skodelica paradižnikovega pireja ali sveži narezani, nasoljeni in odcejeni paradižniki, večja bučka, paprika, jajčevec, rdeče korenje nekaj stebel svežega timijana (poskusite tudi različice z majaronom, baziliko, lovorjem) 2 žlici oljčnega olja sol, poper Pečico segrejemo na 180-200 stopinj. Čebulo in česen drobno sesekljamo, v pekač namažemo paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine in jih naložimo jih v model od roba proti sredini. Poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo s timijanovimi lističi. Vse skupaj pokrijemo s peki papirjem in pečemo v pečici 40 minut. Za prilogo lahko pripravimo belo ali rumeno polento, kuskus, riž, kos kruha.
Tzatziki (grško τζατζίκι) je osvežujoča poletna grška jed iz odcejenega jogurta, kumar, česna... Jemo ga samega s kruhom in kakšno olivico ali pa ob mesu na žaru. 250 g odcejenega jogurta (ali prepasirane puste skute z navadnim jogurtom, če ne marate odcejanja skozi fine tkanine) (lahko pa tudi grškega jogurta Fage) kumarica česen olivno olje malo limoninega soka ali kisa koper sol, poper po okusu Drobno naribamo kumaro, jo nasolimo in iztisnemo tekočino. Stisnemo česen in vse sestavine zmešamo v gost, kremast namaz, ki bo še boljši, če malo počiva na hladnem, odličen pa je tudi kar takoj.
V razmišljujočem tednu smo se v naši hiši navdušili na zelenjavnimi gladkeži (gladkež, gladkeža, pri gladkežu…). Četudi ne marate zelenjave (ali pa vas skrbi, da vaš otrok ali mož poje premalo zelenega), je gladkež pravi način, da jo zakumuflirate v banano, fige, melono. In ste blazno zdravi (seveda jim ne poveste, da je v gladkežu pol glave solate ali pa ojoj, kumare). Takole naredimo domači gladkež: 1 melona, pol solate, pomaranča, jabolko, dva kivija, banana, trije vršički mete z domačega okna. Vse skupaj vržemo v nekaj, kar naredi iz teh sadežev bolj ali manj gladko tekočino (mešalnik, sekljalnik ali pa vztrajno uporabite palični mešalnik). Na zdravje!

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana

Naši projekti

Da bi naši kmetje pridelovali boljšo hrano, da bi se bolje prilagodili na podnebne spremembe, da bi tudi mi bolje načrtovali in usklajevali pridelavo naših kmetov se prijavljamo na različne razpise, kjer skupaj s partnerji uresničujemo te cilje.