Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že deseto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

1/2 kg rdečega ribeza, uporabite pa lahko tudi drugo sezonsko sadje, recimo kosmulje, marelice, gozdje..., 1 dl bezgovega ali ribezovega sirupa Dve kremi: 2 rumenjaka, 1 žlica   koruznega škroba, 1,5 dl mleka, 1,5 dl maskarponeja oziroma goste kisle smetane, 2 žlici sladkorja Zavremo in odstavimo mleko. Posebej stepemo rumenjaka, škrob in sladkor in mešanico vmešamo v vroče mleko. Pogrejemo, da se zgosti, a ne prevremo. Odstavimo, da se ohladi. Očiščeno sadje dušimo v sirupu. Premešamo smetano/maskarpone in vanjo nežno vmešamo sadni pire in še rumenjakovo kremo. Vse tri sestavine naj ostanejo prepoznavne, da bomo lahko okušali vsako posebej in vse hkrati. Če utegnemo, lahko tudi ohladimo in okrasimo.
Sestavine 1 Bučka 1 feferon,  1 zelena paprika, 1 paradižnik, 50 g stročjega fižola, peteršilj, bazilika, rožmarin, olivno olje, limona, sol Priprava Bučko operemo in narežemo na štiri enako dolge dele. Sredinski del odstranimo z žlico, da dobimo obročke. Sredico, ki nam je ostala od bučk, nasekljamo. Feferon, papriko in paradižnik narežemo na majhne dele. Bučkine obročke popražimo na olivnem olju, tako da se na vseh straneh lepo zapečejo in malo zmehčajo, ter jih damo na stran. V ponev, kjer smo pražili bučke, stresemo ostalo nasekljano zelenjavo in jo malo popražimo (5-7 minut). Dodamo sesekljana zelišča, solimo in premešamo. Stročji fižol očistimo in ga blanširamo v vrelem kropu. Stresemo v skledo, solimo ter poškropimo z oljem in limoninim sokom. Bučkine obročke postavimo na krožnik in jih napolnimo s stročjim fižolom. Zraven postrežemo zelenjavno prilogo. Poleg prija solata in kos kruha, lahko pa dodamo tudi krompir ali riž. (recept prav za Zeleni zabojček iz tedenskih sestavin pripravila Kamala).
Turki slove po svoji domiselni pripravi zelenjave! Kaj je to Kabak Mücveri? Google prevajalnik dela čudeže, razkriva skrivnosti Turških bučnih polpetov 1/2 kg bučk (recimo 4 mlade bučke), 3 žlice moke, 2 jajci, 1 skodelica, zdrobljenega feta sira, manjša čebula, če je mlada, še bolje, 1 žlica mete (ali peteršilja, drobnjaka, koprca), poper in sol po okusu nekaj žlic olja Grobo naribamo bučke, jih nasolimo in po 15 minutah ožmemo. Medtem stepemo jajca in jim primešamo moko,  zdrobljeno feto, nasekljana zelišča, sol in poper. Mešanici dodamo dobro ožete bučke. Z žlico na segreti, z oljem pomaščeni ponvi oblikujemo polpete. V olju jih cvremo, če ne uporabljamo teflonske posode. Zapečene polpetke enkrat obrnemo. Na vsaki strani jih pečemo minuto ali dve, nato jih odcedimo na papirnati kuhinjski brisači. Jemo lahko tople ali hladne, že ohlajene lahko spet pogrejemo. Postežemo jih s jogurtovo pomako s česnom in limono ali z rezinami svežega paradižnika.
5 kumar 4 krompirji 3 sesekljani paradižniki pest sesekljanega peteršilja 1 čebula, 3 stroki česna sol, olivno olje, ščepec kopra, ščepec čilija, žlička paradižnikove mezge Krompir olupimo, narežemo na manjše koščke, solimo in skuhamo. Čebulo nasekljamo, dodamo olupljene in naribane kumare, solimo, dodamo česen, koper, čili in dušimo 15 min. Dodamo olupljen in nasekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, sesekljan peteršilj, dosolimo po okusu in kuhamo še 10 min. Krompir odcedimo in primešamo k kumaram, kuhamo še 5 min. Zraven ponudimo kislo smetano (ki je še ni v zabojčku). [recept je napisala Tantra, ringaraja.net]

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana