Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že deseto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

5 kumar 4 krompirji 3 sesekljani paradižniki pest sesekljanega peteršilja 1 čebula, 3 stroki česna sol, olivno olje, ščepec kopra, ščepec čilija, žlička paradižnikove mezge Krompir olupimo, narežemo na manjše koščke, solimo in skuhamo. Čebulo nasekljamo, dodamo olupljene in naribane kumare, solimo, dodamo česen, koper, čili in dušimo 15 min. Dodamo olupljen in nasekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, sesekljan peteršilj, dosolimo po okusu in kuhamo še 10 min. Krompir odcedimo in primešamo k kumaram, kuhamo še 5 min. Zraven ponudimo kislo smetano (ki je še ni v zabojčku). [recept je napisala Tantra, ringaraja.net]
Kot rečeno,  tu gor v Prlekiji jemo božanske Danijeve kmečke kumare in ni nam hudega (seveda pa nismo na dopustu, vsaj uradno ne). Takole naredimo hladne murke: 0,5 kg krompirja 0,5 kg kumaric 2 stroka česna 4 dl kislega mleka in kisle smetane (v razmerju, ki ga imate radi) sol, kumina, mleta rdeča paprika 2 žlici zaseke (mi smo jih jedli brez tega, z oljem) Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Kumare olupimo in naribamo, rahlo osolimo in pustimo stati 20 minut, da spustijo vodo. Krompir odcedimo in ga zmečkamo. Dodamo ožete kumare, sesekljan česen, kumino, sol po potrebi, kislo mleko in po želji malo mlete rdeče paprike. Vse sestavine premešamo. Različica 2: krompir in kumare narežemo na koščke in kuhamo/bolj dušimo z začimbami, po kuhanju primešamo kislo smetano in jogurt. Del besedila smo si izposodili s http://www.nezazeljeno.com , da nam je bilo laže.
Glavni kuhar je na počitnicah, mali pomočnik predlaga tole: večji jajčevec 25 dag mocarele 2 paradižnika strok česna olivno olje sol, poper, 1-2 vejici bazilike Česen drobno nasekljajte. Jajčevec narežite na slab centimeter debele rezine in jih solite. Paradižnik narežite na pol centimetra debele rezine, odcejeno mocarelo prav tako. Polovico rezin jajčevca potresite z nasekljanim česnom, obložite z   paradižnikom in  mocarelo. Pokrijte s preostalimi rezinami jajčevca in malo stisnite skupaj. "Sendviče" z obeh strani premažite z olivnim oljem in popecite v ponvi – približno tri minute na vsaki strani. Potresite z baziliko in postrezite takoj. [Mali kuhar je to vzel s https://jazkuham.si pa nič povedal.]
Solata s sejtanom in zrnatim sirom glava solate, dve žlici Valpatičevega sejtana z začimbami, 250 g zrnatega sira (cottage cheese), zrno česna, olivno olje, kis, sol. V očiščeno in narezano solato smo vmešali Valapatičev odlični sejtan z začimbami in vse ostalo. Ni primerno za tiste, ki težje presnavljajo gluten, za ostale pa nadvse okusno :P.

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana