Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že deseto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

3 srednje velike pese (8 cm premera) zrno česna 2 žlici limoninega soka žlica balzamičnega kisa olivno olje Sol in črni poper Okus lahko jedi spreminjamo tudi z dodajanjem mete, bazilike, koprca ali drobnjaka, Feta sira... Rdečo peso oprano in neolupljeno narežemo na četrtine. Pustimo ji nekaj koreninice in stebelnega dela, da izgubi čimmanj barvila. Soparimo jo pokrito, v košari za soparjenje. Po 15 minutah z vilicamo preverimo, če je že kuhana.  Nasekljamo ali stisnemo česen in z ostalimi sestavinami pripravimo polivko. Peso olupimo z rokavicami, vrečko ali čim podobnim, da nam barvilo ne ostane na prstih še nekaj dni 🙂 Še toplo pomešamo z ostalimi sestavinami in postrežemo.
Glavni kuhar je na počitnicah, mali pomočnik predlaga tole: večji jajčevec 25 dag mocarele 2 paradižnika strok česna olivno olje sol, poper, 1-2 vejici bazilike Česen drobno nasekljajte. Jajčevec narežite na slab centimeter debele rezine in jih solite. Paradižnik narežite na pol centimetra debele rezine, odcejeno mocarelo prav tako. Polovico rezin jajčevca potresite z nasekljanim česnom, obložite z   paradižnikom in  mocarelo. Pokrijte s preostalimi rezinami jajčevca in malo stisnite skupaj. "Sendviče" z obeh strani premažite z olivnim oljem in popecite v ponvi – približno tri minute na vsaki strani. Potresite z baziliko in postrezite takoj. [Mali kuhar je to vzel s https://jazkuham.si pa nič povedal.]
Turki slove po svoji domiselni pripravi zelenjave! Kaj je to Kabak Mücveri? Google prevajalnik dela čudeže, razkriva skrivnosti Turških bučnih polpetov 1/2 kg bučk (recimo 4 mlade bučke), 3 žlice moke, 2 jajci, 1 skodelica, zdrobljenega feta sira, manjša čebula, če je mlada, še bolje, 1 žlica mete (ali peteršilja, drobnjaka, koprca), poper in sol po okusu nekaj žlic olja Grobo naribamo bučke, jih nasolimo in po 15 minutah ožmemo. Medtem stepemo jajca in jim primešamo moko,  zdrobljeno feto, nasekljana zelišča, sol in poper. Mešanici dodamo dobro ožete bučke. Z žlico na segreti, z oljem pomaščeni ponvi oblikujemo polpete. V olju jih cvremo, če ne uporabljamo teflonske posode. Zapečene polpetke enkrat obrnemo. Na vsaki strani jih pečemo minuto ali dve, nato jih odcedimo na papirnati kuhinjski brisači. Jemo lahko tople ali hladne, že ohlajene lahko spet pogrejemo. Postežemo jih s jogurtovo pomako s česnom in limono ali z rezinami svežega paradižnika.
1/2 kg rdečega ribeza, uporabite pa lahko tudi drugo sezonsko sadje, recimo kosmulje, marelice, gozdje..., 1 dl bezgovega ali ribezovega sirupa Dve kremi: 2 rumenjaka, 1 žlica   koruznega škroba, 1,5 dl mleka, 1,5 dl maskarponeja oziroma goste kisle smetane, 2 žlici sladkorja Zavremo in odstavimo mleko. Posebej stepemo rumenjaka, škrob in sladkor in mešanico vmešamo v vroče mleko. Pogrejemo, da se zgosti, a ne prevremo. Odstavimo, da se ohladi. Očiščeno sadje dušimo v sirupu. Premešamo smetano/maskarpone in vanjo nežno vmešamo sadni pire in še rumenjakovo kremo. Vse tri sestavine naj ostanejo prepoznavne, da bomo lahko okušali vsako posebej in vse hkrati. Če utegnemo, lahko tudi ohladimo in okrasimo.

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana

Naši projekti

Da bi naši kmetje pridelovali boljšo hrano, da bi se bolje prilagodili na podnebne spremembe, da bi tudi mi bolje načrtovali in usklajevali pridelavo naših kmetov se prijavljamo na različne razpise, kjer skupaj s partnerji uresničujemo te cilje.