Na zemljevidu lahko preverite, kdaj bomo dostavili vaš zabojček. Naročila za dostavo ob torkih in sredah zaključujemo ob nedeljah opolnoči, za dostavo ob četrtkih ob ponedeljkih ob polnoči.

Že deseto leto dostavljamo izključno ekološko, lokalno hrano.

Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija.

V Ljubljani dostavljamo ob torkih, sredah in četrtkih, preko GLS ob sredah. Kjerkoli ste, če vas ni doma, vas zabojček počaka na pragu stanovanja ali hiše. Če pa izgine, pripeljemo novega.

Plačate z bančnim nakazilom, vedno po prejemu zabojčka in računa v njem. Lahko se dogovorimo za mesečni račun in mesečno direktno bremenitev (manj administracije, lepše življenje).

Nekaj naših kmetov

Kmetje so naše bogastvo, brez njih ni zabojčkov (in če ni zabojčkov, nam je dolgčas). Zabojčkarji delamo z več kot 80 ekološkimi kmetijami iz vse Slovenije.

Naročanje je preprosto

Sezonski zabojčki

Od 10.99€
  • Popust do 14%
  • Izberete neželene pridelke
  • Nikoli ne ostanete brez zabojčka
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Prevzem v Šiški ali blizu BTCja
  • Možna dostava

Zabojčki po meri

Od 12€
  • Predlagan zabojček poljubno spremenite
  • Brez vezave
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • Zabojček lahko odpoveste
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

Pridelki po izbiri

Od €12€
  • Popolnoma prost izbor pridelkov
  • Brez vezave
  • Ne naročiš, ne dobiš
  • Poljubne količine (kosi ali teža)
  • S tedenskimi recepti
  • Brezplačna dostava po Ljubljani
  • Brezplačna dostava po Sloveniji nad 25€

O našem delu

Pripevek, dolg 12 min, ampak izčrpen in izveste skoraj vse)

Nekaj sezonskih receptov iz zabojčka

Tzatziki (grško τζατζίκι) je osvežujoča poletna grška jed iz odcejenega jogurta, kumar, česna... Jemo ga samega s kruhom in kakšno olivico ali pa ob mesu na žaru. 250 g odcejenega jogurta (ali prepasirane puste skute z navadnim jogurtom, če ne marate odcejanja skozi fine tkanine) (lahko pa tudi grškega jogurta Fage) kumarica česen olivno olje malo limoninega soka ali kisa koper sol, poper po okusu Drobno naribamo kumaro, jo nasolimo in iztisnemo tekočino. Stisnemo česen in vse sestavine zmešamo v gost, kremast namaz, ki bo še boljši, če malo počiva na hladnem, odličen pa je tudi kar takoj.
Sestavine Rdeča paprika Feferon Bučke zelišča sol poper gorčica Bučke narežite  na 4 dele, paprike pa pustite cele. Vse skupaj dajte  na malo olja  v veliko ponev s pokrovom. Pecite približno 20 minut, solite in začinite 5 minut preden je  pečeno. Zraven odlično sodi gorčična omaka z zelišči. V gorčično omako dodajte olivno ali bučno olje ter sesekljana zelišča in vse skupaj lepo premeašajte.        
Kot rečeno,  tu gor v Prlekiji jemo božanske Danijeve kmečke kumare in ni nam hudega (seveda pa nismo na dopustu, vsaj uradno ne). Takole naredimo hladne murke: 0,5 kg krompirja 0,5 kg kumaric 2 stroka česna 4 dl kislega mleka in kisle smetane (v razmerju, ki ga imate radi) sol, kumina, mleta rdeča paprika 2 žlici zaseke (mi smo jih jedli brez tega, z oljem) Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Kumare olupimo in naribamo, rahlo osolimo in pustimo stati 20 minut, da spustijo vodo. Krompir odcedimo in ga zmečkamo. Dodamo ožete kumare, sesekljan česen, kumino, sol po potrebi, kislo mleko in po želji malo mlete rdeče paprike. Vse sestavine premešamo. Različica 2: krompir in kumare narežemo na koščke in kuhamo/bolj dušimo z začimbami, po kuhanju primešamo kislo smetano in jogurt. Del besedila smo si izposodili s http://www.nezazeljeno.com , da nam je bilo laže.
1/2 kg rdečega ribeza, uporabite pa lahko tudi drugo sezonsko sadje, recimo kosmulje, marelice, gozdje..., 1 dl bezgovega ali ribezovega sirupa Dve kremi: 2 rumenjaka, 1 žlica   koruznega škroba, 1,5 dl mleka, 1,5 dl maskarponeja oziroma goste kisle smetane, 2 žlici sladkorja Zavremo in odstavimo mleko. Posebej stepemo rumenjaka, škrob in sladkor in mešanico vmešamo v vroče mleko. Pogrejemo, da se zgosti, a ne prevremo. Odstavimo, da se ohladi. Očiščeno sadje dušimo v sirupu. Premešamo smetano/maskarpone in vanjo nežno vmešamo sadni pire in še rumenjakovo kremo. Vse tri sestavine naj ostanejo prepoznavne, da bomo lahko okušali vsako posebej in vse hkrati. Če utegnemo, lahko tudi ohladimo in okrasimo.

Pokličite nas, pišite nam

Telefon

051 499 396

Ponedeljek – petek  8.30 – 17:00, ob petkih do 15h, med vikendi pa počivamo.

Ni prava ura? Pošljite nam sms ali elektronsko pošto, kar vam je laže.

Elektronska pošta

zabojcek@zeleni-zabojcek.si

Če želite, lahko zabojček prevzamete

Eko kmetija Studen

Obrije 23

1000 Ljubljana

Shramba v Šiški

Smrekarjeva 3

Ljubljana

Naši projekti

Da bi naši kmetje pridelovali boljšo hrano, da bi se bolje prilagodili na podnebne spremembe, da bi tudi mi bolje načrtovali in usklajevali pridelavo naših kmetov se prijavljamo na različne razpise, kjer skupaj s partnerji uresničujemo te cilje.