Prispevki

 On

Še češnje in bučke (in jagode in šparglji, seveda), pomlad na polno

Češnje in hukarei in solata in jagode in špargiji in zares, pomlad na polno! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Zdaj je pomladanska zasedba popolna: jagode, češnje, šparglji,  pa še ostale reči, ki sicer niso tako blagozvočne, so pa blagokusne, kot recimo domača solata in kolerabice in seveda hakurei (kar zveni eksotično, ne pa tako blagozvočno). 

Vse kot pretekli teden + dostava v centru tudi ob torkih

V tem tednu bomo dostavljali od torka od četrtka, kot pretekli teden. V torek pa odslej lahko dobite zabojčke tudi v centru, saj se podjetja prebujajo in v najboljših začnejo teden z Zelenim zabojčkom. Tule je  zemljevid, kam kdaj pridemo. 

Zabojčke bomo spet dostavljali do stanovanja, kot je bilo to v navadi pred karanteno. Če vas ni doma, vas počaka pred vrati, statistično dokazano skoraj vedno (izginili so trije izmed približno 53819 puščenih pred vrati). 

Prve češnje

Ta teden dobimo prve češnje, briške češnje!
Sredi tedna je napovedanega nekaj slabega vremena, zato, da bo bolj napeto – jih bodo uspeli nabrati med deževnimi obdobji, bodo razpokale ali pa se bo vse izšlo, kot si želimo.

Solatna repa – Hukarei

Hakurei se sliši japonsko, zares tudi je (eni ji rečejo tudi Tokio, kar se sliši še bolj nobel, če je to sploh možno).

Hakurei je zares repa, posebna repa – najbolje, da jo ješ surovo in kot se spodobi za vse te gomoljnice, je užitno in nasploh še bolj hranilno zelenje. 

Lahko jo pa tudi kuhaš, pražiš, dušiš, a to le s prefinjenim občutkom (ali po receptu), saj po vsem vloženem trudu ni nujno bolje kot surovo.
Recept dodamo, jih pa tudi na spletu mrgoli. S kmetije Bratuž, ploskamo jim, tudi za fotografije!

Repic ni prav veliko, prvi pride, melje.

Šparglji – zdaj je čas

Šparglji so še vedno dobri, zdaj je čas, da jih pojemo, preden postanejo lesenkasti.

Domače bučke

Ker bodo z nami vse poletje, si zaslužijo posebno omembo – na Primorskem bodo pobrali prve bučke in dodamo jih v vaš zabojček, če jih naročite.

Še več kruhov z drožmi

Peki so v karanten namislili kup novih reči in odslej bomo imeli prav vsak dan različne kruhe z drožmi: ovsenega iz ovsa, pirinega iz pire, ajdovega iz ajde, ovsenega iz ovsa in Matjaževega iz Matjaža, jasno (samo da je tu iz Matjaževe ideje, kar pa po Platonu itak še bolj važno kot meso in kosti oziroma moka).

Plakati po mestu – prosimo za pomoč

Čeprav je bilo rečeno, da če nimaš česa povedati, je najbolje, da si tiho, se ne damo. Mogoče imate vi kaj povedati.

V drugi polovici maja bi radi po mestu po TAM-TAM plakatih kaj povedali vsem, ki naročate zabojčke, pa tudi tistim, ki jih niso (ali pa županu ali poslancem ali voznikom mestnih avtobusov).

Ker vemo, da ste ljudje mnogih talentov, vas pozivamo, pomagajte nam – če veste, kaj bi bilo smiselno, prav , pravično,  legitimno, mogoče celo nujno povedati, da bo naš svet malce boljši (ali pa vsaj lepši) – s široke perspektive zabojčkarjev.

Če ste vse leto čakali na maj, tu je, v polnem razmahu. Tudi v  zabojčkih ga je vse polno, vseh oblik in zdaj že tudi barv.

Naročite svoj zabojček,  prinesemo vam ga domov (in to spet vse do stanovanja), v njem pa veliko pomladnega veselja!

Res prijetne dni vam želimo,

vaši zabojčkarji.

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava