Prispevki

 On

Še en teden sladkosti in jesenskih radosti

Nekaj popočitniške modrosti in obilo poletnih pridelkov Ne vidite slik? Očala ali pa kliknite tukaj…

Zabojčkove sveže novice

Kaj drugega naj vam povemo – imamo veliko okusne hrane in veseli bomo, če boste uživali z nami! (In še konec je počitnic, to pa verjetno že veste.)

Čari jeseni

Gotovo so fige trenutno najslajši sadež in uporaben na veliko načinov. Če jih po prvem srečanju z njimi še kaj ostane, poglejte BBCjev seznam najboljših predlogov, kaj narediti z njimi.
Pomladanske fige so zgodnje, to je njihova prednost, te zdaj so pa najboljše.

Vse poletno + jesen

Od naših kmetov imamo še vedno vse poletno – največ iz Prlekije –  tisti s krompirjem in kolerabami in korenjem pa pobirajo že tudi take pridelke.
Oni z grozdjem pa grozdje, zdaj je tak čas.

Bloška cvetača

Cvetača ne mara vročine in na Blokah je gotovo hladneje kot po drugih krajih. Zato imamo z Lepega vrha od Zakrajškovih fino poletno cvetačo. (Dobro je tudi to, da bloški medvedje za cvetačo ne marajo, bloško korenje jim mnogo bolj tekne.)

Dopust je čas, da se a) odpočiješ in b) srečaš z ljudmi, ki jih imaš rad – vsaj s kakšnim. Del Oddelka za lepe umetnosti se je klatil po Cerkniškem, spal in jedel pri dobrih ljudeh. In ker so naši kmetje res fajn ljudje, smo se ustavili tudi njih, če le niso bili predaleč. Joži in Marjan Nared, iz Kožljeka smo ujeli na njivi, kje le. A kratek pogovor se je raztegnil na kavo in ta na kosilo, tako je to.
Letina bo pri njih kljub suši kar dobra, pesa, korenje, čebula bodo prišli v zabojčke.

Mož je 27 let preživel v samoti in sežetek njegove modrosti je, da je treba dovolj spati (tudo ko ni počitnic in dopustov). Mi verjamemo, da je koristno tudi dobro jesti, vse dni. Vse ostalo je pa za zraven.
Če boste naročili zabojček, boste zagotovo bolje jedli (za spanje pa boste morali sami skrbeti).
Tak lep, popočitniški pozdrav vam pošiljamo

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.