Pod blagim jesenskim soncem rastejo blagi in sočni jesenski pridelki, drugače ne more biti. Imamo jih in imamo jih toliko, da jih prodajamo!
|
|
Dostava po vsej Sloveniiji, tudi v zadnjo vas
To ni več čisto sveža novica, je pa še vedno novo: spet omogočamo dostavo po vsej Sloveniji, ob torkih in četrtkih. Odslej dan pred dostavo prejmete SMS in email, kjer lahko določite, da vam pustijo zabojček pred vrati, če vas ni doma, ali pa spremenite kraj dostave.
|
|
Bloški daikon od tam, kjer bil Krpan doma
|
Če ste zamudili svežo novičko preteklega tedna, viri (študija) jasno kažejo, da je bil Martin Krpan doma z (Lepega) Vrha pri Sveti trojici (saj se spomnite: Krpan mi pravijo; doma sem pa z Vrha od Svete Trojice), prav z zemlje, odkoder imamo zdaj daikon. In kot se spodobi za Krpanovo robo, je daikon velik in močan, glejte ga (slika ni simbolična).
In še najbolj pomembno za na konec: daikon pride skupaj z zelenjem, ki je nabito z minerali in vitami, še mnogo bolj kot koren. Naglavni greh bi ga bilo zavreči! V tem tednu tudi v zabojčkih večine vrst.
|
|
Orehi in kostanj
|
Po dveh letih suše letos orehov ne bo manjkalo, že jih imamo. So pa še vedno v lupini. Tako je uživanje oreha velika nagrada – če uspešno udariš po njem, ga lahko odpreš, poješ.
Imamo pa tudi kostanj iz divjih gozdov okoli Gozd Reke, tega ni treba udariti, ga je pa treba skuhati.
|
|
Kislo zelje je že kislo
Pretekli teden smo imeli prvo kislo zelje, z nekaj nejevere smo vas svarili, da mogoče še ni tako kislo, kot se za kislo zelje spodobi. Motili smo se!
Čisto spodobno kislo je in prav fino surovo ali pa kuhano, kakršno vam pač prija.
|
|
Mlada blitva
Veselimo se mlade blitve, take kratke in drobne, ki bo v tem tednu v zabojčkih in tudi kar tako, če jo naročite.
|
|
Buče za izrezovanje
|
Iskreno povedano, mi smo bolj za domače običaje. Ni pa nič narobe z ročnimi deli, zato imamo tudi buče, ki so bolj za gledat kot za jest – halloween buče jim rečejo. So pa cenejše, kar je tudi prav.
|
|
Nikoli ne ostanite brez hrane
Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.
Naročite abonentski zabojček in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).
|
|
Nam se zdi hrana iz zabojčkov najboljša možna. V raznovrstnosti prekaša tudi domače vrtove, v svežini in bližini jim je pa najboljši približek. Pa še čisto domov jo dobite – če le naročite zabojček (le nekaj klikov stran, se reče).
Vaši jesensko blago zeleni zabojčkarji
|
|
|
|