Včasih traja dolgih sedem let, včasih pa tudi to ni dovolj. Mi smo jih potrebovali dvanajst, da se nam je posvetilo. Posvetilo se nam je kar dvakrat, kar je tudi dosežek sam zase. Poleg teh intelektualnih dosežkov vam ponujamo tudi veliko svežih pridelkov in izdelkov, vse to najdete v naši spletni trgovini.
|
|
|
|
Končno zelenjavni zabojček |
|
|
|
Od nekdaj, že iz Starih časov sem, imamo mešane zabojčke, v njih sta sadje in zelenjava. Od tedaj imamo tudi Sadne zabojčke, v njih je, jasno, le sadje. In vsakemu se tako posveti, kakšen bi še lahko bil zabojček: zelenjavni, jasno! No, takega imamo zdaj, zelenjavnega. Ne solatni, ne presni, ne mama in otrok, ampak preprosto zelenjavni, s čisto običajno, vseh sort zelenjavo. Še vedno pa velja, da lahko čisto po svoje izberete vse, kar vam bomo pripeljali domov. Recimo 75 korenčkov. Naštejemo, stehtamo, obračunamo, pripeljemo.
|
|
|
|
Končno nas je prešinilo, da je ime Sezonski abonentski za najbolj posebne naših zabojčkov res bedno. Kot da bi prodajali avte in bi rekli enemu modelu Srebrna puščica, drugemu Rdeči blisk in tretjemu Avto s kolesi in motorjem. Itak so vsi s kolesi in motorjem, tako kot so vsi naši zabojčki sezonski in lahko tudi abonentski. Tako zdaj tem, pri katerih se prepustite naši izbiri (razen če česa ne marate, pa tega nikoli ne damo v zabojček) in jih pridete sami iskat, pa ste zato poplačani z do 14% popustom, rečemo ZZ zabojčki. Popolnoma nepovedno, tako da mora vsak prebrati, kaj zavraga je ta reč, in se potem informiramo odloči za naročilo. Ker so res fini (tudi ko v njih ni jagod).
|
|
|
|
|
|
Ni več krofov, kar žalostno, so pa druge dobrote, vedno je tako |
|
|
|
Tako je zdaj, postni čas in adijo krofi, imamo pa tudi mnoge druge reči, da jih dodate sadju in zelenjavi. Ki je, mimogrede, skoraj nikoli ni preveč (če poješ pet kosov na dan je nekaj, znanstveniki pa povedo, da je še mnogo bolje, da poješ 10 kosov zelenjave na dan). Recimo, imamo tudi mufine z gozdnimi sadeži (temu se tako reče, zares je pa marmelada, ne sadeži), ti so nadvse primerni za blažji prehod iz pustnega v postni čas. Poleg zelenjave in sadja, jasno. In mok in sokov in pač vsega, kar imamo.
|
|
|
|
Radiči in mlada blitva, direkt z domačih njiv |
|
|
|
Saj povemo, da smo največji slavilci priključitve Primorske matični domovini, kot se temu pravilno reče: saj prav zato imamo tudi pozimi svežo in popolnoma domačo zelenjavo, na primer mlado blitvo, rahlo kot puh oblakov! Pa radič, ki sicer ni tako rahel, ampak za radič je to tudi prav.
Kot se za zimo spodobi, imamo še precej domačih zimskih pridelkov, ki pa povečini ne prihajajo direkt z njiv (ker je zima, seveda).
Poleg čisto domače zelenjave imamo tudi malce manj domače, zdaj se jim reče italijanski pridelke. Tudi ti so sveže! (To, da ni domača, je pa delno posledica poraza avstroogrske vojske pri Sadovi na Češkem 3. julija 1866 – nikoli ne moreš predvideti posledic, tako je to). Skratka, veliko sveže zelenjave in sadja s te in one strani meje!
|
|
|
|
Pozimi je tako, da vse teče bolj počasi. Tudi ponudba je iz tedna v teden podobna – ker je ponudba pestra in okusna, je tudi tako v redu. Brez posebne drame, tako bi lahko rekli.
Tudi ta teden bo tak, ponudba je pestra, pridelki so okusni, da iz njih naredite dobre jedi. Naročite jih, to še povemo, vam zaželimo dober teden in sebi zaželimo, da se vidimo.
vaši zabojčkarj
|
|
|
|
|
|