Prispevki

 On

Zviti jajčevci, župnikove hruške, mi imamo pa radi jagode!

Staroveške hruške, zviti jajčevci, za vse enaka kakovost, brez heca Ne vidite slik? Kliknite tukaj…

Zabojčkova posebna novica

Še kar nekaj poletja v zabojčkih

Vsak teden se nam zdi, to bo zadnji poletni teden. Pa se zmotimo – kmetom poletni in zgodnje jesenski pridelki še kar delajo. Imamo še večino poletnih pridelkov, paprike, paradižnike, jajčevce (glej spodaj) in seveda vse polno jesenskih pridelkov, pa tudi domače sadje – ki je letos redko kot sonce te dni.

Staroveške hruške in grozdje in fige

Imamo jih! Hruške, ki so preživele aprilsko pozebo! Pri Daniju v Prlekiji so dozorele, staroveške sorta pastorjevke (menda naj bi jih našel v gozdu nek župnik aka pastor in odtod ime). Je jesenska sorta, ko jih dobite, jih še zorite na toplem, da bodo pravega okusa.
Imamo tudi še domače grozdje (belo šmarnica in rdeče jurka).V Izoli bo Petar nabral tudi še nekaj fig, toliko kot letos jih še ni bilo. Vsega dovolj!

Naročilo četrtkovega zabojčka odslej do torka opolnoči!

Zvitki iz zabojčkastih jajčevcev

Limetkova Urška je pripravila zvitke – rezultat pa je prava eksplozija okusov, bo (in je že) navdušila kot predjed ali prigrizek. Poglejte si (in naročite jajčevce in vse ostalo, jasno).

Orjaška koleraba

Na Blokah, na Lepem Vrhu, je zrasla orjaška koleraba. No, ni tako velika kot tale valižanska, je pa na visokogorski bloški zemlji zagotovo boljšega okusa. Če jo boste naročili kilogram in več, dobite celo, drugače pa jo damo na pol (ali na četrt, če je vaše naročilo manjše). V splošnem se pa rezanja izogibamo, če se le da.

Opomnik v torek in četrtek

Vemo, da si marsikdaj želite naročite, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

V zabojčkih prvovrstna kakovosti, ne hecamo se iz vas

Kaj drugega kot šala nam ne ostane, ko beremo razloge (lahko v Guardianu ali v domačem jeziku), zakaj dajo v avstrijski jogurt več jagod kot v slovenskega (in izgovore za ostale profitabilne prakse).

Radi bi vsem sporočili, da mi imamo raje jagode kot sladkor in trdno verjamemo, da imate vi tudi, zato sploh ne prodajamo sladkorja.
Imamo le najboljše pridelke, ki jih moremo dobiti, brez rezerve. Nič ne šparamo na vas. To smo si želeli deliti z vami (da boste zagotovo vedeli).

Manjka podatek o kmetiji

Ob manjši prenovi spletne trgovine je pri vseh pridelkih izginil podatek, s katere kmetije so pridelki. To vrstico zdaj iščemo in iščemo in ko jo najdemo, bo spet vidna. Dotlej pa – če vas to zanima – prosimo pišite nam in z veseljem vam povemo, kje raste vaša hrana. Nam se zdi pomembno. Bo pa to seveda pisalo na v zabojčku priloženem listku.

Najlepše pri našem delu je dostaviti zabojček – preprosto zato, ker ste ga veseli. Veliki in tudi tisti res majhni zabojčkarji z največjim pričakovanjem pokukajo v zabojček – kaj dobrega je tokrat v njem. Zato damo vedno raje več jagod kot sladkorja, zaradi vas in nas (in zato je vedno brez pesticidov in vse tisto, v kar verjamemo).

Veseli bomo vašega naročila, po novem vse to torka opolnoči za četrtkov zabojček.

Vaši zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.