Prispevki

 On

Dočakali smo maj! in začenjamo ga na najboljši možni način.

Bučke in kumare in šparglji, najraje bi našteli vse, pa je preveč vsega!

Zabojčkove sveže novice

V počitniškem tednu smo že bili založeni s svežo domačo robo, hvalili smo se, juhu, a tisto v preteklem tednu so bili zajčkovi repki v primerjavi s tem, kar vas čaka v tem tednu (seveda, le in samo, ako boste naročili svoj zabojček):

Šparglji

Zdaj že trije kmetje pridelujejo šparglje za v zabojčke in ni vrag, da jih bodo kljub silnemu mrazu te dni nabrali dovolj, da potešijo špargljoljubce!  Če bo pa še bolj mraz, kot govore na  ARSO, pa bo vrag in ta teden ne bo špargljev – a to lahko sprejmemo kot neke vrste čar pridelave pod milim nebom.

Kumare in bučke, skoraj kot poletje

V tem tednu bodo spet domače bučke, a to ni več novica, do prave mere pa bodo zrasle tudi domače kumare – kar pa je novica (še posebej, ker smo še na začetku maja). .

Zdaj so, potem jih ne bo

V tem tednu bodo spet redkvice special, od Škrbeta iz Lukovice. Sveže in žive, da jih moramo skoraj loviti, da jih zložimo v zabojčke! Rdeče glavice pojemo, zelenje pa spražimo, nič ne gre v nič, vse gre v sitost in zdravje.

Berivka, pridelana za v zabojčke

Rahla pomladanska solata berivka. Take ne boste našli v trgovinah, ker ji ni všeč, da jo prevažajo daleč in ni jih všeč poležavanje na polici. Nabereš, daš v zabojček, dostaviš, to je pravo življenje za berivko.

Praznikov je konec, zabojčkarji smo najbolj veseli ustaljenega ritma in reda. Tako se ve, kdaj naročate, kdaj zlagamo v zabojčke in kdaj dostavljamo, vse je lepo utečeno. Vi ste doma in jeste fino zelenjavo, ne pa da tavate tam po svetu. Skratka, tak lep red je.

Konec je praznikov, veseli bomo vašega naročila. Veseli smo ga, pa če je petek ali svetek!

Vaši zeleni in pomladni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.