Prispevki

 On

Maj in  šparglji in bučke in zima in breskve

Bučke in kumare in šparglji, najraje bi našteli vse, pa je preveč vsega!

Zabojčkove sveže novice

Ni konec, dokler nas ne obiščejo ledeni možje: v tem tednu bomo spet iskali bunde in še kar tople plašče in dolge nogavice.
Šparglji na njivah, redkvice in bučke pa vsega tega nimajo, zato jih zebe in rastejo bolj počasi. Če sploh rastejo. Takole bo v tem tednu:

Šparglji

Nekaj špargljev z Obale naj bi dobili, vsi ostali, z Gorenjske in osrednje Slovenije, bodo pa gotovo premraženi.

Odraslim špargljem temperature pod 5°C nikakor niso všeč, se kar povesijo in niso za v zabojčke.

Bučke bodo, redkvic pa le prejprideprejmelje

Bučke se ne dajo, tudi v teh dneh bodo rasle. Redkvic imamo kar nekaj obljubljenih, a zdi se nam, da premalo za vse. Tako jih bomo prodajali, dokler jih bomo imeli. (Včasih prodamo še kakšno več, ker so nam jih obljubili preveč ali pa smo jih mi preprosto preveč prodali.)

Še sveža berivka

Ta pa bo – slastna in sveže nabrana berivka. Ker bo vlažno in hladno, bo zagotovo še boljša! Vreme nikoli vsem ne ustreže, a ta teden bo berivki pisano na kožo.

Marelice in nektarine

V zabojčke lahko dodate tudi zgodnje marelice in nektarine – po dolgotrajnem jabolčnem obdobju bodo dobrodošle!

Kje so jagode, kje so češnje

Kerinove jagode smo imeli že nagledane, Kerin si je že vihal rokave, dobro je kazalo – ko je ta dež in hladno vreme čisto ustavilo rast. Kmalu bodo, to je gotovo, a v tem tednu skoraj gotovo še ne.

Prve češnje, te gredo vkup z jagodami, pa je v Brkinih pobral dež. Če bi se zgodil čudež, če bi nehalo deževati in bi posijalo sonce, če bi…. bi mogoče kakšno dobili že ta teden – seveda vam to takoj povemo.

Sanjamo o jagodah, imamo jabolka

Je že tako, da sanjamo o tem, česar nimamo, živimo pa od tega, kar imamo. Letos imamo še jabolka, tudi topaze in opale, ki smo jih druga leta pojedli že v marcu. Dobro so bila skladiščena, tako da so še vedno sočna in polna in okusna. Če bi imeli chefa, bi jih zagotovo toplo priporočal.

Ledeni možje so spet prišli. Ker živimo z naravo, kar je sicer lepo in romantično in tudi okolju prijazno, se to pozna tudi v zabojčkih, ne bo čisto vsega in v takih količinah, kot bi se nam zdelo prav takole  sredi maja.
A vsega bo dovolj, da bo vaš jedilnik pester in okusen tudi ta teden, če boste le naročili zabojček!

Vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.