Prispevki

 On

Dolenjska jabolka, brkinske slive, primorske fige – delikatesni zabojčki!

Najboljše domače sadje, izbrana zelenjava, razkošneje ne more biti.

Zabojčkove sveže novice

Začeli so se poletni sadni tedni! Na široko se je odprlo in zdaj imamo vsakovrstno domače sadje – poleg zelenjave, jasno, tudi te je veliko in dobra je!

0

V Shrambi so pridelki bistveno cenejši

Ultrasezonske pridelke (itak imamo same sezonske, ampak tile so pa res v špici sezone) dobite v Shrambi po nižji, včasih bistveno nižji ceni. Tam do 35% cenejši, kot če vam jih pripeljemo domov, damo v škatlo, vam dodamo recepte in vse, kar delamo z zabojčki.
Le dve omejitvi sta: izdelke morate prevzeti sami v Šiški (kadarkoli v četrtek ali tudi v petek) in za vsak pridelek obstaja minimalna količina – recimo ne morete naročit 1 kosa kumar, lahko le 1 kg (ali pa 100kg).
V tem tednu imamo približno 20 takih ultrasezonskih pridelkov, več kot dovolj za popoln in raznovrsten poletni jedilnik. Vsa poudba je zbrana tu.

0

Prva domača, dolenjska jabolka!

Dočakali smo jih! Po dveh letih, ko je bilo domačih jabolka, sploh zgodnjih, le za vzorec, jih letos ne bo manjkalo. Začeli bomo s sorto Piros, od Pavliča z Dolenjske.

0

Sloveče brkinske slive in primorske lubenice!

Poleg fig, te so na zgodnjepoletnem višku okusa, bomo imeli sloveče brkinske slive (take v srčasti obliki, slika je popolnoma simbolna), primorske melone in mini lubenice.

Brkinske slive so včasih vozili v Trst in na Reko (koprskega pristanišča še ni bilo), tam so jih nekaj pojedli, ostale pa odpeljali tudi daleč, tudi na svetovno razstavo v Pariz (ker so tega vredne)!

0
0

Kmet na počitnicah

Kukenbergerjevi mlajši bodo 14 dni na počitnicah. Krave ne bodo z njimi, jih bodo starejši molzli, a svežega mleka ne bodo dostavljali po Sloveniji. Zato smo se založili z jogurti in siri, tega imamo kar nekaj na zalogi, skuta in sveže seneno mleko pa bo na voljo konec meseca.

 

0

Večerno branje

Jemo sezonske pridelke in poleg beremo o sezonskih pridelkih (resda ni čisto najsodobnejše čtivo):

Kako pridelovati slive in češplje, da se izplača?

0

Doma smo ostali le še mi, ki vozimo zabojčke, in mogoče vi. A vi ste doma ali to berete s kakšnega hriba, skritega kotička ali sredi s sončniki popikane plaže?

Kjerkoli že ste, verjetno boste nekaj jedli in privoščimo vam dobro hrano! Mi vam jo pripeljemo, domov ali pa tja, ker ste. Le naročite jo, pa bo. Za ostalo poskrbijo naši kmetje pa mi.

vaši poletno zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.