Prispevki

 On

Francoski kruh, zimske juhe in prikuhe – življenje je pač praznik (oprosti, Simon)

Pridelki za več mleka, za življenje je praznik in za nahranit.

Zabojčkove sveže novice

Jasno je, Simon Gregorčič ni mogel naročati zabojčka in zato so mu bili zimski dnevi tako tužni in je pisal take žalostne pesmi.
Nam je zdaj mnogo laže ostati dobrovoljni tudi med zimsko mračnjavo. Z dobro hrano gre laže, verjemite! Zato smo v tem tednu nabrali:

Fin kruh bel kruh (francoski, iz Podvina)

Sempatja prija najfinejši bel kruh. Tudi ob teh zimskih juhah in ostalih kuhah. Zato smo v našo ponudbo dodali tudi fin bel francoski kruh (samo tako se reče, v resnici ga pečejo v pekarni Deveta vas,v Podvinu pri Polzeli).

Osvežili smo ponudbo kruh, poleg takega res belega imamo spet 100% rženega – peki obljubljajo, da je še boljši kot je bil – in tudi kruh z zelo malo glutena – iz ajdove in koruzne moke. Gluten se pa lahko najde v njem, ker ga pečejo v istih pečeh kot pšenične in ostale kruhe.

Naročilo četrtkovega zabojčka vse do torka opolnoči!

Zelo barvito in tudi enako okusno!

Kalčki vseh vrst in pekočosti

Nekateri jih sočijo, drugi jih obložijo s kosoma kruha, tretji pa jih kar z roko jedo. Alfalfa so nedolžno blagi, kalčk redkvic pa ostro zarežejo – kalčki brokolija so pa nekje vmes.
Za vse okuse in različne priložnosti!

Čičerika iz starih časov, za vse potrebe

Čičerika je res splošno koristna! Ne le, da vas nahrani, to naredi res dobro, deluje tudi diuretično, povečuje izločanje mleka (če ste mlada mamica, drugače ne) in lajša menstruacijo.Tako stari Grk, to hvaljenje se vleče potem vse do novega veka. Takrat jo je zasenčil fižol, vsaj kot hrano (ker se ga več pridela, jasno).

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Da bo življenje bolj podobno prazniku, lahko vse to v zabojčkih naročite do torka opolnoči za četrtkovo dostavo in do petka do 14h za ponedeljkovo dostavo (ali torkovo, če ste izven Ljubljane). Veselimo se vašega naročila!

vaši, od zime razgreti zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.