Prispevki

 On

Lahka hrana, zimska hrana, po-decembrska hrana!

Veliko domačega sadja, nizkokalorčine in beljakovinske hrane

Zabojčkove sveže novice

Praznikov je konec, zdi se, da je konec tudi zime, sempatja zadiši po pomladi. A vemo, da je to le vremenski privid – zima bo še prišla.
Zato kmetje še ne hodijo po njivah, zato še ne sejejo in sadijo, zato imamo v zabojčkih čisto prave zimske pridelke vseh sort, velikosti in barv! Tako imamo:

Malo manj rdeče in slajše pomaranče

V tem tednu bomo dali v ponudbo in v zabojčke Tarocco pomaranče. Te so sicer manj rdeče kot sorta Moro (te so res barvite), ki smo jih imeli pretekli teden, so pa zato v tem letnem času slajše in bolj okusne.

 

Naročilo četrtkovega zabojčka vse do torka opolnoči!

Domače sadje

Kljub lanski spomladanski pozebi imamo še vedno kolikor hočete domačega sadja!

Daikon – kot nalašč za popraznične dni

V daikonu boste našli čisto malo kalorij (18 kcal/100g), pa zato toliko več vitamina C, fosforja in kalija, tudi kalcija, železa, magnezija in vitaminov B. Da je od vsega tega največ koristi, je najbolje, da ga pojeste surovega. Ena taka orjaška redkvica.

 

Leča za hiter, uravnotežen obrok

Po mesecu, ko le najbolj trdni ne pojedo preveč sladkarij, toplo priporočamo več rastlinskih beljakovin – stročnice so najbolj priročen vir. Izmed vseh je leča najhitreje skuhana (da ostane več časa za umirjeno kosilo ali večerjo).
Z domačih njiv imamo pa fižol v zrnju.

 

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Da vam pripeljemo okusno hrano iz vseh koncev Slovenije in sosednjih dežel vse do doma, naročite svoj zabojček do torka opolnoči za četrtkovo dostavo in do petka do 14h za ponedeljkovo dostavo (ali torkovo, če ste izven Ljubljane). Veselimo se vašega naročila!

vaši zimski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.