Prispevki

 On

Nekaj novega, nekaj manj novega, vse pa dobro

Gremo po gobe, imamo pa tudi zelenjavo in sadje Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Mesec se bo zdaj zdaj prevesil in kmalu bo konec leta  in teden počitnic za nas, glej spodaj. 
A pred tem imamo še precej dobre hrane, tudi za v vaš zabojček!

Decembrska gneča dostavnih služb

Še vedno je december in če niste prebrali prejšnji teden, povemo še enkrat: tudi GLS ima zdaj veliko dela. Zato se bolj pogosto kot sicer zgodi, da kakšen zabojček grdo zamudi in ni dostavljen v sredo, kot bi moral biti. Če načrtujete slovesno večerjo s sestavinami iz zabojčka za sredin zvečer, nikar.

Šitake

Pred nekaj dnevi nas je Silvija pobezala, zakaj nimamo šitak. Smo se spogledali in rekli: ja, zakaj jih že nimamo. Pa nihče ni vedel in smo šli v akcijo.

Zdaj jih že lahko naročite, od Kadunca bodo. Naročite si poljubno vrednost (sistem sicer predlaga 1 kg, a to bo verjetno preveč za skoraj vse, vpišite poljubno vrednost).

Papirne vrečke. Ker ne maramo plastične embalaže za enkratno uporabo, jih bomo dali v papirnate vrečke. Kadunc pove, da je to čisto v redu, le nekaj vlage bodo gobe oddale vrečki in masa bo potem pri vas lahko nižja kot smo jo mi natehtali. Upamo, da ne bo s tem težav. Če pa bodo, bomo pa kako drugače naredili.

Čas zimoljubnih radičev

Majcen mraz jim ne pride do živega, še boljši so!
Zdaj imamo vseh vrst radičev domačih kmetov, toplo priporočamo. Skupaj s krompirjem, jajci, fižolom, ješprenjem ali kašo, kar pač imate doma.

Nenavadni pridelki

Za zabojčkarje bolj neobičajni pridelki, ki se pojavijo le semterja: artičoke, brokoli fiollare, avokado, cikorija puntarello.
Kakšno leto nazaj bi dodali še buče špagetarice pa raštiko, zdaj pa nista več novica.

Vse to imamo, poleg bolj običajnih.

Nevihte in poplave pobrale zimsko letino

Primorci so imeli že pripravljeno zimsko bero, motivilec, solate take in drugačne, blitvo in špinačo. Pa je prišla nevihta in deždeždež in ni nič ostalo.

Še dva tedna, potem počitnice

Kot vsak december bomo tudi tokrat med božičem in novim letom doma, prestavljali jaslice, jedli in ležali. Veliko drugega verjetno itak ne bomo mogli početi – a to bodo vseeno počitnice!
Zadnji dan dostave bo tako 24. decembra.

Hura za ušesca in lazanje

Pretekli teden smo vas povprašali, kakšne testenine še dodamo v ponudbo. Imamo dva zmagovalca, lazanje in ušesca. So že naročene pri Girolomoniju. Če bo sreča velika, bodo že prihodnji teden v ponudbi. Drugače pa prihodnje leto, kar se sliši res daleč, a ni več.

Tako kot skoraj vedno se nam kaže tak običajen teden. A mogoče je to le zato, ker ne vidimo v prihodnost (in bo na koncu vse drugače in prav divje).

Teden običajen ali ne, želimo vam, da bo vaš lep in da ga bo hrana iz Zelenega zabojčka še polepšala (seveda pa si jo morate naročiti, če še niste abonent).

vaši zeleni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava