Prispevki

 On

Še en teden poletnih radosti v zabojčku, potem teden počitnic

Poletne radosti v obliki raznovrstnih pridelkov, potem pa teden počitnic

Zabojčkove sveže novice

Ta teden nas bodo pričakali zabojčki, polni poletnih radosti (znane tudi kot poletni pridelki), v obliki malih lubenic, marelic, melon, vseh vrst paradižnikov in saj- veste-kaj-vse prinaša poletje, za povrhu pa redkost: domače breskve.

Ta teden še dostava, potem teden počitnic

Če se želite založiti s poletnimi pridelki – ta teden je še čas. Potem nas od 12. do 18. avgusta ne bo.
Zadnja predpočitniška dostava bo v četrtek 8. avgusta, naslednja pa v ponedeljek 19. avgusta (oziroma dan kasneje via GLS).

Domače plemenite breskve

V tem tednu bomo imeli domače breskve. Pri Retarjevih tam med Zasavjem in Dolenjsko imajo cepljene (kar je za domače neprimorske kar redko, najbolj pogoste so vinogradiške, takšne, kakršne je Bog dal in se Človek vanje ni mešal), lani so bile slastne. Letos pa še čakamo, da dozorijo, do četrtka. So pa v homeopatskih količinah.

Melone in lubenice

Samo da vas spet povemo, imamo lubenice in melone. Oboje je zdaj najbolj okusno. Tak čas je!

Čas je pa tudi za domača jabolka, sveža so sorte Piros.

Poletni pridelki

Poletje je, to je tako kot pretekli teden in tako kot pretekli teden imamo poletne pridelke, tu ni moč izumiti tople vode. Celo v Oddelku lepih umetnosti tega ne zmoremo, zato vam dodajamo le poletne slike, da se boste laže spomnili, kaj to pomeni, pa je.

Kukenbergerji na počitnicah, še ta teden

Še v tem tednu bodo Kukenbergerjevi na počitnicah in ne bodo pripravili mleka za prodajo, ga razvažali, prali vrnjenih steklenic in vsega tega, kar morajo narediti poleg molže, da dobimo sveže mlečne pridelke.

Medtem pa si lahko privoščite kozje ali ovčje mleko, to pa imamo.

Rezervirajte si soboto 28. septembra

V tem tednu bomo zaključili deseto leto zabojčkanja. Ob tej priložnosti in tudi kar tako, ker je tako fino, bi se radi konec septembra srečali z vami, ki naročate zabojčke. Da se pogovorimo, kako naprej, da nam bo vsem bolje in lepše še vsaj naslednjih deset let.

V tem tednu je tako, prihodnjo nedeljo pa se ne slišimo in beremo, ker bomo na počitnicah.
Naš najboljši predlog je, da si naročite zabojček – to vam predlagamo seveda vsak teden, nič novega. Novo je to, da vam predlagamo, da naročite dvojni zabojček, da boste imeli dovolj za dva tedna.

Lep prvi avgustovski teden vam želimo,

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.