Prispevki

 On

Grozdje, fige, lubenice, da o zelenjavi sploh ne govorimo!

Dobrodošli nazaj v razkošje poletja, z rahlim pridihom jeseni

Zabojčkove sveže novice

Praznik je za nami, tradicionalne poletne počitnice zabojčkarjev tudi! Ker je poletje, bodo zabojčki polni poletnih dobrot, jasno, a ker sempatja upravičeno zadiši tudi po jeseni, so zabojčki že bogatejši tudi za prve pojesenidišeče dobrote.

Po jeseni dišeče fige

Za mnoge je žalostno, da bo poletja zdaj zdaj konec, a vsak kovanec ima dve plati: v tem času začno zoreti prve jesenske fige (to odtehta marsikaj). V tem tednu jih že lahko naročite za svoj zabojček.

Še več je znakov bližajoče jeseni – zrelo je tudi vipavsko namizno grozdje. Imeli ga bomo v zabojčkih, po milih volji pa ga lahko dodate tudi v svojega.

Poletni pridelki

Da ne zapademo v jesensko tihožitje – poletja je še več kot dovolj in tudi poletni pridelki vseh barv in velikosti so še tu!

Gorenjski visokogorski brokoli

Nekje na pol poti med Žirmi in Gorenjo vasjo, na kmetiji Peternel, več kot 800 metrov visoko, danes še srečno raste brokoli. Če ga boste naročili, ga v četrtek že lahko dobite v svojem zabojčku.

Spet smo nazaj, spet bomo polnili zabojčke, prav vsak teden tja do božiča (ko bo sneg in mraz in take nepredstavljive reči).
Časi se bodo spreminjali, civilizacije bodo izginjale, zvezde se bodo rojevali in ugašale, a nekatere reči so pač nespremenljive. Od nekdaj že velja in veljajo bo čisto do konca (zato velja tudi ta teden): naročite svoj zabojček in si polepšajte teden!

vaši modri zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.