Prispevki

 On

Obilo sadja in poznopoletne zelenjave!

Sadje in zelenjava z vseh koncev Slovenije, od resnih hribov do morja

Zabojčkove sveže novice

Nabralo se je dovolj toplote, da bodo v zabojčkih s Primorske poznopoletni pridelki, iz resno visokih hribov Gorenjske pa pridelki, ki jih drugje pričakujemo spomladi ali pozno jeseni. Ko k temu dodamo še sveža jabolka, bomo prav veličastno zaključili čas šolskih počitnic.

O sadju nasploh

Res na kratko rečeno: slastno sveže sadje, največ z Vipavske in Primorske, pa tudi drugega toplega konca Slovenije, Dolenjske.

O jabolkih posebej

Vzgojitelji sort radi poetično poimenujejo svoje sorte  – v ponudbi imamo rdeče svobodna in poletno svobodna jabolka. Tako red free kot summer free jabolka so sveže hrustljava in zmerno sladka. Če jih ne boste jedli kar takoj, jih shranite v hladilniku, a tudi tam ne več kot teden ali dva, ker bodo kasneje postala kašasta.

Sladka koruza

Sladkost je vedno kratkega veka, zato si zasluži posebno omembo: imamo sladko koruzo.

V naših krajih jo predvsem kuhamo in pečemo, dodamo v solate (lepo se ujame s paradižnikom) in jemo kar tako, iz roke, bolj na jugu pa jo dajo skoraj povsod, tako se zdi.

Gorenjska visokogorska cvetača

Visokogoroskemu brokoliju smo zdaj dodali še cvetačo, rasteta skupaj nekje na pol poti med Žirmi in Gorenjo vasjo, na kmetiji Peternel, več kot 800 metrov visoko.
Slika ni simbolična, take cvetače pobirajo te dni, cvetače, ki jih bomo imeli v zabojčkih, se pa še veselijo gorskega zraka in lepega razgleda.

Za mnoge je poletje najlepši del leta. A če ste morali tuhtati, kako urediti varstvo za šoloobvezne otroke, se počitnice ne končujejo prezgodaj. Tudi če ne uživate v vročini, se poletje ne končuje prezgodaj. Tako kot vedno, vsem nikoli ne ustrežeš. 

Zato je krasno, da si svoj zabojček lahko oblikujete in naročite po svoji podobi, no, željah – tako lahko ustreže skoraj vsem.

vaši, na vse sezone prilagojeni zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.