Prispevki

 On

Čas za podnebni štrajk, za asimine in za jesenske pridelke. Akcija!

Za velike in male, polno okusnih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

V tem tednu pozivamo k državljanski aktivnosti (človek ne živi le od kruha, potrebuje ga pa), razkrivamo, da bomo porabili še manj embalaže. Povemo, da imamo asimino,  pawpaw in indijansko banano in da je to vse eno in isto. Potem še malo tega in onega. Na koncu spet pozivamo k državljanski aktivnosti in seveda, jasno, naročilu vašega zelenega zabojčka tudi ta teden.

Nam se zdi, da je čas za ukrepanje in želimo si, da bi to razumela tudi naša vlada. Drugače čez 20 let ne bomo imeli hrane (ni edini, a je kar dober argument).

Ker vlada očitno tega ne razume in ima druge prioritete, je podnebni štrajk ena izmed potrebnih akcij. Zato ga toplo podpiramo, tam bomo, pridite tudi vi v petek ob 11.55 na Trg Republike ali poiščite vam bližnji štrajk.

Asimina, indijanska banana, pawpaw….

Z okusom, ki vas spomni na banano in mango, nekatere tudi na ananas, velikost od velikosti jabolka do majhne melone. Sladko, kremno. Prerežeš in poješ z žličko. Verjetno je to dovolj  za začetek.
Izvira iz ameriških koncev, se pa dobro počuti v naših krajih. Urška Kersnikova s prav bližnjega Brda pri Lukovici jo je letos pridelala dovolj, da jih lahko ponudimo tudi v zabojčkih.
(Slika je še simbolična, prve dobimo šele ta teden, tako da bo barva in oblika drugačna, okus pa bo tak).

Jesen je na polno prišla

Še vedno imamo precej poletnih pridelkov, se pa ne hvalimo več z njimi.
Nam se zdijo letni časi super in nekaj mesecih, ko smo jedli paradižnike in paprike in kumare in bolj ali manj to kar naprej, smo veseli, da so dozoreli tudi jesenski pridelki.
Zdaj so jih polni zabojčki, buče, por, endivija, vse to, česar ni bilo poleti. Še vedno se bo našla kakšna paprika in tudi češnjevci so še čisto spodobni, a še enkrat rečeno: jesen je tu!

Prvi topazi

Imamo prve sveže topaze, zdaj so še bolj kisli in trdi. Ni prav velike izbire tipičnih jabolk ob začetku jeseni, tako je letos.

Še več povratne embalaže => cenejši jogurt

Kukenbergerjevi bodo imeli odslej še več steklene povratne embalaže.

Odslej bodo tudi jogurti in tudi sveža skuta v povratni embalaži. V ceni jogurta in skute je odslej tudi embalaža in če boste embalažo vrnili, bo jogurt cenejši, kot je bil doslej.

Tudi kalčki – kmalu pridejo spet v ponudbo, sezona bo tu – bodo letos v povratnih steklenih kozarčkih. Juhu!

Iščemo kolesarja (še vedno)

Prikolica se izvrstno obnese in razširili bomo floto. Zato iščemo sodelavca in sodelavko v obliki trpežnega kolesarja.
Obljubljamo vožnjo brez zastojev, občudovanje (od) mimoidočih (ali vsaj čudenje), priložnostne pogovore z mimoidočimi, pomoč motorja, dokler je baterija, močne noge, sonce, dež in vedno veter v junaške prsi.

Delo ob četrtkih dopoldne in/ali popoldne in po dogovoru ob ponedeljkih. Plačilo 6,20€ bruto preko študentskega servisa ali v ekvivalentni vrednosti kako drugače.

V skladu z načrtom vas še enkrat pozivamo na Podnebni štrajk, več nas bo, teže bodo odmahnili z roko.

In še čisto na koncu vas vabimo, da naročite svoj zabojček, poln po bogati jeseni dišečih pridelkov!

vaši jesenski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.