Prispevki

 On

Tudi zlikovci ljubijo ekološko sadje. Dobro je, kar hočemo.

Za velike in male, polno okusnih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

Jesen se je polepšala, zabojčkarji smo tega veseli! Paradižniki in vse, kar ima rado sonce, je hvaležno in to kaže z dobrim okusom!

Majcene količine brokolija

Pri Vrbnjaku je zrastel jesenski brokoli (brokoli ne mara vročine, zato ga poleti ni). Ko ga prodamo, ga ne bo več v ponudbi, tako gre to.

Lubenice se še ne dajo!

Čeprav je kazalo, da ne bodo več zorele, so si premislile. Še vedno so in dobre so (težke okoli 2kg, tako pravi kmet).

Še tole pojemo pa gremo

Iz tega grozdja ne bo vina, ker je a) namizno in bi ga bilo škoda stisniti in b) ker ga bomo kmalu dokončno pojedli. Najbrž pride po tem še najbolj pozna sorta, a na to ne gre računati, ker ga lahko pojedo ptiči ali slabo vreme.

Mešana sezonska jabolka

Pri Kersnikovih na Brdu je nasad raznovrstnih zgodnjih jablan. Ker jih veliko različnih in vsega po malem, jih bomo dali v zabojčke tako kot rastejo, vsega po malem in različne.

Izgubiti nekaj besed o figah

Fige so bile letos res slastne. A so take muhaste in če vreme ni idealno, le malo dežja in potem dolgo nič dežja in veliko sonca, niso za prodajo (ker so presuhe in ne-sočne ali ker so prevlažne in zelo sočne, tako sočne, da kar pokajo od sočnosti ali pa tako sočne, da se od te iste sočnosti kar kisajo).

Pretekli teden bi jih morali prejeli, 95% zanesljivo, menda. Čeprav je to na oko skoraj 100%, smo jih dobili res homeopatsko količino.

Ta teden naj bi jih dobili ma skoraj gotovo. Sonce bo do srede na naši strani.

So pa tako dobre, kadar so, da jim lahko odpustimo tudi to, da jih kdaj pa kdaj ni.

Poletnim pridelkom lepo vreme prija, vsi so še z nami:

Iz črne kronike: zlikovci ljubijo jabolka!

V četrtek smo dostavljali zabojčke s kolesom in prikolico (kot vsak četrtek). Ker niso šli vsi v prilkolico, so bili prazni na vrhu prikolice. Nekdo – kaj nekdo, zlikovec! je bil radoveden in je pokukal v dve škatli na vrhu. Nista bili prazni. V eni je bila lična torbica in v njej ključi in orodje in vse kar mogoče rabiš, če nisi Roglič in nimaš spremljevalnega avtomobila, imaš pa spremljevalno prikolico. V drugi so bila jabolka.
Izbral je jabolka. Slava mu!
(Orodje je tisto orodje, jabolka so pa pa druga, ker prva je odnesel zlikovec). 

Iščemo kolesarja

Prikolica se izvrstno obnese in razširili bomo floto. Zato iščemo sodelavca in sodelavko v obliki trpežnega kolesarja.
Obljubljamo vožnjo brez zastojev, občudovanje (od) mimoidočih (ali vsaj čudenje), priložnostne pogovore z mimoidočimi, pomoč motorja, dokler je baterija, močne noge, sonce, dež in vedno veter v junaške prsi.

Delo ob četrtkih dopoldne in/ali popoldne in po dogovoru ob ponedeljkih. Plačilo 6,20€ bruto preko študentskega servisa ali v ekvivalentni vrednosti kako drugače.

Jesen je lepa, še bolj si jo polepšajte s finimi pridelki. Zdaj so raznovrstni in okusni,  naročite svoj zabojček!

vaši s soncem obsijani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.