Prispevki

 On

Jesen je prišla, a v zabojčkih smo shranili tudi poletje

Za velike in male, polno okusnih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

Včasih imamo težko nalogo, da napišemo nekaj lepega o zabojčkih in vremenu (to je povezano). Zabojčkarji smo zelo navezani na lepo sončno vreme, ker takrat zorijo pridelki, ni težav s kakovostjo pridelkov, pa še mokri nismo med dostavo. Poglejte ven in jasno vam bo.
Letos je tako, da pridelki ne zorijo. Nihče ne ve zakaj, vreme ni bilo zanič, sonca je bilo dovolj, dežja ravno prav, kljub temu pa pridelki pa pri mnogih kmetih ne rastejo in ne zorijo.
No, zabojčkom se to skoraj ne pozna, za v njih smo nabrali raznobarvne in raznolike pridelke:

Lubenice h koncu in zato bistveno cenejše

Lubenice so dozorele in pospraviti jih je treba, pravi kmet, zato so tam okoli tretjino cenejše.  Težke okoli 2 kg.

Tudi grozdje gre h koncu

Lahko se zgodi čudež, ampak trenutno kaže, da namiznega domačega grozdja ne bo več veliko. Letina ni obilna, pa še sonca ni, da bi lahko zorelo in zorelo in zorelo na trsih. V tem tednu bo še, potem bomo pa videli.

Nova jabolka, še kisla, osvežilna

Pri Kersnikovih na Brdu imajo svež nasad jablan in v tem svežem nasadu svežo sorto Merkur. Je križana med Topazem (poznamo) in Rajko (ne poznamo), zato je v tem času še precej osvežilna, nekateri bi rekli kisla.

Jesenski dnevi, poletna vsebina

Vedno je tako, da nam preteklost čisto na tesno sledi. Zato imamo v zabojčkih še vedno popolnoma in do konca poletne pridelke.

O Alexandri, ki ni več tujka

Naša Alexandra je pred dvanajstimi leti prišla iz Nemčije in potem kar ostala z nami. Svež kratek intervju z njo lahko preberete v Dnevniku v rubriki Tujka v mojem mestu.

Vidite, tak teden je, da so novičke čisto kratke, tak bo tudi zaključek.
Če pa vam tako kratko branje ne zadošča in želite uživati  v dobri hrani, naročite svoj zabojček, pripeljemo k vam domov (tudi če dežuje in je življenje počasno).

vaši jesenski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.