Prispevki

 On

Iz zabojčkov diši po zimi (ker nočemo prezgodnjega konca vesolja)

Zimski pridelki za zimske dni, tako je prav (ker ne vodi h prezgodnjem koncu vesolja) Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Še dobro, da večina naših kmetov kmetuje po milim nebom! Tako se lahko tudi v takih umirjenih časih, kot je zima, ko iz tedna v teden ni dramatičnih sprememb, obregnemo ob vreme.
Če bi bili vsi v ogrevanih rastlinjakih in UV lučkami, kaj bi vam lahko povedali?

Karantenske novice:

ker to ni več novica, nič ne napišemo v tem oddelku.

Sneg bo

Za sredo in četrtek je napovedno sneženje. Če bo tega toliko, da se bo oprijel kolesarskih stez, ne bomo vozili s kolesi (varnost najprej). Dostava bo tako mogoče zamujala, vnaprej prosimo za potrpežljivost (lani se je pokazalo, da vožnja po snegu s polno prikolico res ni pametna ideja),

Decembrska gneča dostavnih služb

V decembru imajo dostavne službe (kot GLS) veliko več dela. Da bi vse zabojčke kljub temu dostavili že naslednji dan, bomo v decembru po potrebi dodali storitev, s katero zagotavljajo dostavo naslednji dan.

Še zdaj in potem nič več

Reja ima še nekaj kakijev, te prodamo in potem tem mehkoužitnim (tipo) rečemo adijo do druge jeseni.

Dokler bodo, bomo imeli še trdoužitne, ki se jih je kot jabolko.

Teden pituralk

V Brdih so pituralke letos dobro obrodile.
Reja jih letos ne prodaja v restavracije, kjer jih pečejo za velik denar, zato jih imamo za zabojčke še več kot ponavadi.
Tako smo jih v tem tednu dali po nekaj tudi v večino zabojčkov in vas vabimo, da jih tudi v svojega nekaj naberete – ker so dobre, pečene in kuhane (surove pa ne, sploh ker je zdaj otežen dostop do zobozdravnikov).
Če vam še niso domače, tule obširen članek o njih.

Mlada špinača

Ta novica je že iz preteklega tedna, pa spet velja – spet imamo domačo mlado špinačo in blitvo, tokrat toliko, da bo prišla tudi v zabojčke.

Domača granatna jabolka, kakiji, kiviji, jabolka, hruške

Da bi kdo ne mislil, da imamo takole pozimi le kolerabo in krompir, vas vedno znova spomnimo, da imamo tudi precej domačega sadja. 

Zimski pridelki

Seveda pa imamo tudi take tipično zimske pridelke, kislo repo in zelje, krompirje in buče in radiče in cvetače in brokolije in če vse povemo tule, bo preveč.
V tem tednu imamo spet buče špagetarice, poleg hokaido in maslenih.

Eni trdijo, da koristno jesti pridelke, ki so usklajeni z letnimi časi. Poleti poletno, pozimi zimsko. Nekateri to podkrepijo z duhovnimi silami, nemerljivimi procesi.

O tem v Oddelku lepih umetnosti ne vemo veliko.  Vemo pa, da če ješ poleti zimsko, da to povzroči zgodnejšo smrt, ne nujno slehernika, pač pa vesolja. Tako pove termodinamika, ne mi. A o tem in podobno pametnih rečeh na listku, ki ga v nakladi slabih 400 izvodov izdamo vsak ponedeljek in dodamo v vsak zabojček.
Naročite zabojček,  do izveste novice o prezgodnjem koncu vesolja in – kar zna biti še bolj koristno – tudi dobre pridelke!

vaši zeleni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava