Prispevki

 On

Sonce nam in pridelkom dobro dene!

O jesenskih maskotah, sončno in zapečkarsko Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Zabojčkarji merimo življenje v tednih. Ponedeljek je podoben ponedeljku (in tako naprej, že 546 tednov).  

Prejšnji teden je prinesel obilo izzivov, še dobro, da zanje nismo vnaprej vedeli, bi teden kar izpustili. A teden je minil in kot povedo – ne skrbite za pretekli teden, ta teden ima dovolj lastnih skrbi!

Karantenske novice:
Sije sonce, kar takoj pomeni lepši teden. Vse ostalo pa kot običajno, zabojčke dostavljamo do stanovanj.

Če pogledamo, kaj lahko najdete v zabojčkih, od daleč in na hitro in izpustimo vse to, kar v tem času vedno pričakujemo v zabojčkih, vidimo tole:

Kaki pikast in črtast, nelep in več kot pol cenejši

Če bi izbirali jesensko maskoto zabojčkanja, bi to bil ta kaki III. razreda.
Zares je najboljši, ker je dozorel, sočen, sladek, slasten (in kar je takih besed). 

Ni lep, ker je med zorenjem dobil take in drugačne poškodbe, najbolj pogosto od preveč sonca. Kakšnih  10% je odpada, če pustite trše dele kože.

Je pol cenejši, ker ga ljudje ne cenijo in ga Reja ne more prodati po polni ceni.

Imamo ga po 4,5 kg na mah v platojčkih (to je okoli 16 do 20 kakijev). 
Če ste kdaj pomislili na peko in kuhanje, je zdaj čas!

Ker je premehek, ga ne moremo poslati preko GLS.

Mlada blitva

Na Primorskem je zrasla mlada blitva. Jesenska mlada blitva je še posebej mlada, ker ni vroče, tako da ostane tako krhka in sočna, da jo je najbolje jesti kar surovo.

Mlada špinača

Da izgleda več, še posebej napišemo, da imamo tudi mlado špinačo. Zanjo velja vse isto kot za mlado blitvo, je sočna in krhka, ker je zimska (in jo je najbolje jesti kar surovo). 

Domača granatna jabolka, kakiji, kiviji, jabolka, hruške

Letos imamo presenetljivo dolg seznam domačega sadja – in to že presenetljivo dolgo! 
Poleg domačega sadja iz naslova imamo pa seveda tudi citruse: mandarine, klementine, limone in pomaranče.

Čas za pravi topaz

Če sleherniku rečeš: topaz, bo ta modro pokimal, seveda, to je eko jabolko, ne rabi špricanja (tako nekako kot kakiji). To žal ne drži, dobite lahko konvencionalni topaz pa eko topaz.
Mi imamo seveda le slednje in še vedno se nam najboljši zdijo od Kastelica, z Dolenjske. Zdaj so v skladišču primerno dozoreli. dobili pravi okus, in bodo tudi v zabojčkih.
A še niso glavna sorta, jemo tudi druge, bolj zgodnje.

Če ste rojeni zapečkarji, je tako življenje, doma in brez potovanj, prav ustvarjeno za vas. Če pa niste, vam želimo, da boste zdržali še te tedne!

Že ta teden pa si lahko eni in drugi naročite zabojček, to vam bo zagotovo polepšalo teden.

In ker zunaj sije jarko sonce, tule postavimo piko – vse ostalo pa povemo na listku v zabojčke.

vaši zeleni, z D vitaminom napolnjeni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava