Prispevki

 On

Polni žepi lešnikov, buč in ostalih jesenskih pripomočkov

V počasnih tednih prija jesenska hrana (je pa res, da druge nimamo)) Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Recite na glas “poznonovembrski dan” in si zraven predstavljajte nekaj sila razburljivega.

Nam ne gre, verjetno ker smo že leta ujeti / navajeni / udomačeni v letni cikel. Leta pač ne tečejo naprej, to je kronološka utvara. Leta se vrtijo, in tak november smo že videli. In vse se dogaja počasi, nekaj počasi premine, spet drugo spet dozori.
Vse počasi, takole novembra le še bolj počasi. 

Karantenske novice:
Popolna zapora javnega življenje se zabojčkov ne dotakne, smo pač le bolj zasebno življenje, pridemo v domove. Tako bo tudi ta teden – le kakšen zabojček pride kakšno uro kasneje kot ste navajeni, to se lahko zgodi.

Lešniki, luščeni, eni pa še praženi

Tudi letos imamo lešnike hrvaškega kmeta, luščene, eni so pa tudi praženi.
Zdaj so vsi sveži in res okusni.

Listnati brokoli

Listnati brokoli ni listje od običajnega brokolija, ampak je brokoli, ki je že dolgo nazaj izgubil glavo in mu je ostalo le listje.
Nima tipičnega okusa po brokoliju. Italijani ga cenijo kot broccoli fiolaro že od Rimljanov naprej, ko ga je omenil Kato starejši (ki je omembo brokolija seveda zaključil z Kartagina mora pasti.)

Domača granatna jabolka, kakiji, kiviji, jabolka, hruške

Domači sadni izbor se že nekaj tednov ponavlja – a nič ne de, s tem se hvalimo, ker dolgo se ne bomo mogli več. Zdaj jemo vse to, potem bomo pa jabolka in jabolka.

Hruške viljamovke smo pojedli, zdaj jemo konferans.

Čas radičev

Po domačih njivah je bogata bera radičev, srnice se veselijo. Trava z mrazom postaja vse bolj suha in puščobna, radiči pa vse bolj sladki in slastni. To vemo zabojčkarji, to vedo srnice.

Kaki pikast in črtast, nelep in več kot pol cenejši

V platojčkih po 4,5 kg bomo prodajali kaki, ki je približno tak kot je na slik (rečemo mu kaki III. razred). Običajno je zelo zrel, da bi ne zdržal prekladanja, zato ostane v platojčkih vse do vas. Iz istega razloga ga ne moremo poslati preko GLS.

Po 1,80 €/kg, čas za predelavo v piškote in kar je takih bolj trajnih izdelkov. 

Tole je le nabor, vse ostalo pa v trgovini

Seveda je tole zgoraj le nabor pridelkov (slikovitih, barvitih, zgodbastih) iz naših zabojčkov. Tiste, ki ne padejo v eno izmed teh kategorij, boste našli v trgovini, veliko jih je (le pojasnilo, da bi kdo ne mislil, da je to vse, kar imamo).

Srčno upamo, da se naslednji teden po nedelji pozna, da bo miren in nepresenetljiv. Ali pa da bodo presenečenja pozitivna. Ker pa eni trdijo, da če ne vidiš teme, ne prepoznaš svetlobe, bomo tudi težave s hvaležnostjo sprejeli. No, ali pa vsaj sprejeli.

Skratka, teden je pred nami, karkoli bo, želimo vam, da bo vaš prijeten in lep! Zagotovo je naročilo zabojčka korak v pravo smer, to pa vemo.

vaši zeleni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava