Prispevki

 On

Nič razburljivega, kar je dobro (pa vseeno nekaj novega)

Vseh sort pridelki, malo o sporočilih, pločevinki in modrosti za konec Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Če bi programirali igrice, če bi iskali cepivo, če bi bili kulturni minister – verjetno je tam fino, če odkriješ, narediš kaj razburljivega. Pri nas pa je kot na kmetih – bolj je predvideno, bolj predvidljivo, bolje je (je pa potem vse odvisno od načrtov – če si ti klavrni, je tudi vsebina zabojčkov taka). No, naši načrti so bili temeljiti in bolj ali manj gre po njih. Kar je pa tudi posledica sreče, da ne bo pomote.

Karantenske novice:
še vedno smo vsi živi in še tudi zdravi, nič posebnega, delamo kot običajno, le da se dostava kakšen dan lahko zavleče tja do 20h. Je pa naročil nekaj več kot običajne novembre in tudi zabojčki so bolj polni, doma ste in jeste dobro hrano.

Domač brokoli

Domač brokoli je redka ptica, ni pa nenačrtovana (glej zgoraj). Tako se ga veselimo v tem tednu, Romana ga je pridelala.

Slika je pa simbolična, ker je brokoli še na njivi, kjer se veseli nizkih temperatur. Ni ravno kriofilna rastlina (kot recimo macesen, verjetno niste vedeli), a toplota ga pože v cvet (kar je za brokoli čisto v redu, za prodajo pa manj). 

Domača granatna jabolka, kakiji, kiviji, jabolka, hruške

Še vedno se hvalimo s tem. Smo pa pojedli vse Božičeve vijamovke, letos so bile lepe in dobre, tako da bomo zdaj jedli Božičeve hruške konferans.

Cenejši trdoužitni kakiji

Ker je zdaj glavna sezona za njih, so trdoužitni kakiji cenejši.
So raznih oblik, od sploščenih do takih srčastih, ki jim rečejo tudi vanila.

Pozni, ampak z morja

Dozoreli so že prav zadnji jajčevci, z morja bodo. Imamo tudi še nekaj zelene paprike, ta je pa prav iz osrednje slovenije, je bila pokrita, da je ni zjutraj zeblo (ker ni kot brokoli).

Kombuča v stekleničkah in pločevinkah

V Lescah že nekaj časa gojijo kombuče in iz njih delajo napitke.

V črni čaj vsuješ sladkor, dodaš kombučinino gobo (simbiotsko skupnost bakterij in kvasovk) in dobiš napitek, ki je kar osvežujoč. Če počakaš še malo, postane tudi kisel. Ali rezek. No, če pa ne čakaš, je pa bolj blag. Ker navdušencev nad osnovnim okusom ni tako veliko, mu dodajo še začimbe, da se laže pije. Tudi v Lescah delajo tako.

Imajo dve ekološki verziji: ena z meto in limono (beach please mu rečejo) in drugo z začimbami, ki naredijo kombučo kakor kolo (mu rečejo retro kola). Imajo pa še kup drugih, a niso eko. Tu o tem in vsem o kombuči na njihovi strani

Prva je v pločevinki, zanjo trdijo, da ima manjši okoljski odtis kot steklenička. Nismo še preverjali, se pa zdi možno. 

Na teden dobimo okoli 150 sporočil od vas in Oddelek za lepe umetnosti skupaj z Oddelkom za pravočasna plačila odgovori na vsakega, ki to terja, najkasneje naslednji  delovni dan. Razen kakšen četrtek ne zmoremo vsega.
Dobimo taka bolj kratka sporočila: reklamacija  s pripeto sliko, pa tudi daljše na podobno temo. Zelenjava je živa in se zgodi, nič ne tajimo.

Precej je pa tudi drugačnih. Recimo tale je že v decembrskem duhu:

Najlepša hvala za današnji zabojček! Da ste se pri vsem delu spomnili še na to! Razveselila sem se ga kot Miklavža.
Lep pozdrav Polonca

ali pa 

Pozdravljeni,
Občasno naročim zabojček, do sedaj sem bila vedno izredno zadovoljna, tokrat vam pa moram prav pisat in povedati, da je kivi vrhunski! Naročila sem ga za pokušino, ker v trgovini nikoli nisem zadovoljna z njim, tokrat pa joj prejoj kako je dober, komaj sem si izborila sadež, otroka, ki praviloma ne jesta kivija sta ga pojedla v sekundi. Pri naslednjem naročilu bo kivi prvi 😊

Kadar se zdi kup težav prevelik, si rečemo tole: korak za korakom. V teh dneh in tednih in mesecih pride prav tudi Ne bodite torej v skrbeh za jutri; kajti jutrišnji dan bo imel skrb sam zase (Mt 6,25-34).

Tako do roba polni modrosti pričakujemo nov teden in se veselimo vašega naročila!

vaši zeleni zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava