Jedilnik 31.3. – 6.4.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Peteršiljeva juha
V zabojčku: 2 šopka peteršilja, večja čebula, 0,3 kg krompirja
Ni v zabojčku: poper, sol
Peteršilj in čebulo sesekljamo na drobno.
V večji posodi razpustimo maslo, dodamo čebulo in skoraj ves peteršilj, premešamo in popražimo samo toliko, da čebula zadiši, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Dodamo narezan krompir in vremo 15 minut, da se krompir skuha. Pretlačimo, da se juha zgosti, ali pa jo s paličnim mešalnikom zmešamo v kremno juho. Dodamo preostali peteršilj za okras, solimo in popramo. Odstavimo in po želji vmešamo smetamo.

Pire krompir
V zabojčku: krompir, mleko
Ni v zabojčku: sol
Krompir olupimo in narežemo, v slani vodi skuhamo do mehkega. Odlijemo vodo, dolijemo mleko, pretlačimo v pire.

Jabolčna čežana
V zabojčku: jabolka
Ni v zabojčku: vlečeno testo, cimet
Jabolka očistimo, a ne lupimo. Skuhamo do mehkega, odlijemo sladko tekočino, če je je preveč, zmešamo v pire.

Tofu s kurkumo in česnom
V zabojčku: tofu, korkuma, česen
Ni v zabojčku: olje
Tofu narežemo na kocke, prepražimo na olju, ne preveč, da ne postane gumijast. Bogato potresemo s kurkumo, še malo prepražimo, tik pred koncem dodamo strt česen, da zadiši.

Sir tolminc
V zabojčku: sir tolminc
Namesto sladice za zaključek narežemo sir.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Rižota s čemažem
V zabojčku: 0,5 kg čemaž,
Ni v zabojčku: riž, sol, poper, mleko
Skuhamo riž v tretjini mleka in v dveh tretjinah vode. Posebej blanširamo čemaž, odcejenega narežamo s škarjami in vmešamo v riž. Po želji potresemo z naribanim sirom.

Korenčkova solata s črno redkvijo
V zabojčku: 0,3 kg korenje, 0,2 kg črna redkev, sok 1 limone, 2 dcl kisle smetane
Ni v zabojčku: sol, poper
Limono ožamemo, korenje drobno naribamo in pokapljamo z limoninim sokom. Črno redkev olupimo in grobo naribamo na korenje. Dodamo kislo smetano, sol in sveže mleti poper ter dobro premešamo.

Banane z jabolki
V zabojčku: 0,6  kg jabolk, 4 banane
Ni v zabojčku: 200 g namočenih sončničnih semen, čajna žlička kardamoma, čajna žlička cimenta, 120 g namočenih rozin
Jabolka naribamo in pretlačimo ali naredimo iz njih sok v sokovniku. Gosti del jabolk (pulpo) zmešamo z bananami. Iz cimeta, kardamoma in soka, ki ga izstisnemo iz jabolk, naredimo v mešalniku omako in jo prelijemo preko kreme iz banan in jabolk. Posipamo z rozinami.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.