Otroški jedilnik od 25. do 29. marca 2013

Pozdravljeni!

Zdaj smo pa menda res dočakali in odslovili zadnji sneg in se lahko veselimo pomladi, sonca, sprehodov, nabiranja regrata … Nestrpno čakam, da pogleda ven tudi na naših koncih (drugače bo res treba kakšno porcijo naročiti kar pri Zabojčkovih). Velikonočni prazniki pustijo za sabo poln hladilnik kuhanih jajc, ki kličejo, da hočejo regrat, regrat in še malo regrata!!! Oh, saj res, tudi rdeči radič bo dober nadomestek, če že regrat noče sodelovati 🙂

Lep skrajšani delovni teden vsem skupaj!

Sabina

 

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: riževa kašica z naribanim jabolkom
M: smoothie iz pomaranče, jabolka, banane in kalčkov alfa-alfa
K: radič s fižolom, krompirjem in jajci, prelit z bučnim oljem; pirine palačinke z domačo marmelado
M: kivi

torek
Z: jabolčno – slivova čežana
M: koruzni kruh z maslom in medom
K: ričet z zelenjavo
M: presna avokadova juha*

sreda
Z: skuta z lanenim oljem
M: pečene palčke iz koruznega zdroba z rozinami
K: dušena kisla repa s čičeriko (rahlo pretlačimo), ajdovi žganci
M: pečeno jabolko, polnjeno z mletimi lešniki

četrtek
Z: pečena prosena kaša s slivami
M: smoothie iz pese, korenčka in jabolka
K: dušeni goveji zrezki, omaka iz hrena in jabolka, pire iz krompirja in brokolija, zelena solata
M: mandarine

petek
Z: sadni sok iz jabolk in hrušk, pirine prestice
M: kamutov kruh, zelenjavni namaz
K: rž-ota z zelenjavo (rž za 24 ur namočimo in skuhamo kot rižoto)
M: krhlji grenivke in pomaranče

 

CHASKIN RECEPT TEDNA

avokadova juha s koruzo

Potrebujemo

  •     2 zrela avokada, narezana na kose
  •     sok 1 limete (ali pol limone)
  •     strok česna (ali manj ali sploh nič; po okusu)
  •     sol
  •     sveže mleti poper
  •     100–150 ml vode
  •     lonček kuhane koruze

1. Vse sestavine, razen koruze, stresemo v mešalnik in gladko zmeljemo. Po potrebi dodamo še malo vode
2. V juho (ki ji po vseh pravilih lahko rečemo `presna`) vmešamo lonček kuhane koruze, zmrznjene ali iz konzerve, da se lahko naši malčki igrajo ribiče in lovijo koruzice v žlico.

Dober tek!