Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 26. teden

Ni da ni

Takole, vsi tisti, ki ste na morju in tega ne berete, vam je lahko malce žal, saj so polja bogato rodila in čisto čisto do vrha naše zabojčke napolnila.

Imamo res vse, kar se spodobi (skoraj vse domače in vse okusno). Še zadnjič kifeljčarja, res fin za peko, bučke pa kumarice pa papriko, edinole paradižnik bo še italijanski, pa ne dolgo. Pa zeleno solato (čeprav te ni več toliko, da bi se kopali v njej). Seveda imamo tudi mlado čebulo in mladi česen, pa leepo blitvo,

tako veliko in sveže hrustljavo, pa zgodnje zelje, tudi sveže in hrustljavo, eh, veliko je tega. (še dobro, da tisti na morju ne vedo, kaj zamujajo).

Tako. Če pa niste na morju, pa tja greste ali pa ne, lahko dobite še kisle kumarice pa Bregarjevo tsampo, za tibetantske zajtrke, pa tudi okusno poletno sadje (breskve, nektarine, mini melone in mini lubenice) prav lepo počaka v hladilniku nekaj dni (če ne pojeste). V zabojčkih bo pa črni ribez, ki s hranili prekaša vse prej našteto in je prav presenetljivo okusen (hvala Viktorija za prijazno opozorilo, smo spremenili slikico, rdečega smo res že pojedli).

Leti leti zabojček

Če ste na slovenski obali in bi tja radi dobivali zabojček, sporočite nam. Kdo ve, mogoče vas bo pa toliko, da bomo napolnili prikolico in prikolesarili do vas. Kmetje imajo sedaj res obilo krasne hrane in potrudili se bomo, da jo razvozimo (no, mogoče ne vse ravno s kolesom).

Polni zabojčki idej

Imamo še nekaj idej, kako pojesti krasno poletno hrano. Ostanite z nami, pridemo do vas!

En lep praznično državno-rojstnodnevni-dan vam želimo,

vedno vaši  zeleni zabojčkarji