Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 28. teden

Zelenjava gotovo ni šla na počitnice (za sadje pa tega ne bi mogli reči).

Včasih vzbrsti zelenjava na enem koncu, drugič spet drugje. V tem tednu imamo precej lepih kolerabic po (Dani bi rekel) sindikalni ceni, Daniju pa tudi Romani so zrasle take, da misliš da so buče, pa niso (je zelo velika in ni puhla, pravi Romana, in Dani prikima). Priporočamo kolerabin retaš (zvit način, kako tudi otroci in možje jedo kolerabo in se smejijo – uporabite kolerabo namesto repe). Dani  pa priporoča tudi zmrzovanje pa potem hitro uporabo  čez nekaj mesecev, ko bo poletje le še spomin (in sveža zelenjava tudi…).

(»Solate en teden ne bo, una ta draga raste tako počasi, da gre polž vmes na sladoled«, pravi Peter Studnov, pri katerem letos redno in načrtno gojijo solato za zabojčke). Pri Kersniku na Cerkniškem pa ni tako hude suše kot pri Studnih, zato se Aleš Kersnik veseli stoterih glav solate. In tako so spet tu solatni zabojčki, polni sveže zelene solate po primerni ceni.

Tokrat bomo imeli seveda tudi domač paradižnik pa papriko stročji fižol pa sploh vso zelenjavo, ki pritiče poletju (tudi svežo baziliko). Domače sadje je šlo kar precej na počitnice in ker je tudi ribez prešel, bomo naredili vse, da bomo  zagotovili domače male lubenice vsaj v Slovenskih zabojčkih  ( če res ne bo šlo drugače, bomo dodali italijanske). Drugega domačega eko sadja trenutno ni (v primerni količini in kakovosti), ker pa je sezona, je italijansko res izvrstno in raznovrstno!

Tole poletno pisanje smo za vas sestavili seveda zato, da bi vas premamila sočna, sveža in nadvse okusna zelenjava ter sadje in da bi kar takoj naročili en zabojček, tak pripravljen ali pa sestavljen čisto po vašem izboru!

Lep, ravno prav vroč poletni dan vam pošiljamo,

Vaši delovni zabojčkarji