Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 3. teden

Dober večer,

spet smo  pripravili sveže in slastne zabojčke, še več vrst zabojčkov kot običajno. V njih boste našli stebelno zeleno, pa radič, solato in brokoli ter tudi belo redkev (ne povsod vse, jasno).

Kot vedno velja, če imate 3 minute časa, preberite, v nasprotnem pa kar naročite! Imamo namreč kar nekaj novic, skoraj vse so dobre (druge bodo pa to še postale):

  • nova vrsta zabojčkov,
  • zakaj smo taki kot smo in zakaj brezplačna zelenjava  v zabojčkih,
  • začasno smo prekinili dostavo v Domžale in Kranj,
  • razširjeno območje brezplačne dostave (Šentvid, Črnuče),
  • pripravljamo se na Maribor.

Brezkrompirjasti, brezčebulni in brezčesnati zabojček

Odslej lahko naročite zabojček, ki nikoli ne bo imel zgoraj navedenih živil. Zaenkrat ima nedomišljeno ime, Brez krompirja, čebule, česna.

Kdo smo (in še vse ostalo)

Radi bo poudarili, da nismo spletna trgovina z zelenjavo in sadjem, ampak zabojčkarji, ki najraje razvažamo zabojčke. To se nam zdi najbolj koristno za kmeta, za vas in za nas.  Zato bomo odslej v pripravljene zabojčke brezplačno dodali do dva evra zelenjave in sadja (plačate 18, dobite za 19 – 20 € zelenjave). Želimo si namreč, da bi bili zabojčki bolj privlačni kot nakup zelenjave posamič, saj:

  • kmetom omogoča lažje načrtovanje pridelave in zmanjšuje količino odvečne zelenjave in sadja,
  • omogoča nam, da v zabojčke dajemo to, kar je dala domača gruda (ker pač ne zna vedno dajati tega, kar si vsi želimo, ampak tudi kaj na prvi pogled manj privlačnega),
  • omogoča nam, da laže in hitreje zložimo zabojčke,
  • in tako lahko skupaj s kmetom nižamo stroške pridelave in distribucije.

Manj stroškov, več vsebine v zabojčkih. Naš cilj je omogočiti dostopno najkvalitetnejšo hrano, ker je to dobro za naročnice in naročnike, kmete in za celotno skupnost. Zabojčkanje je prava pot do tega, prepričani smo.

Smo pa seveda veseli vašega dodatnega naročila, če zabojček ne zadošča po vsebini ali količini.

Ker imamo precej strank v Šentvidu in Črnučah, se stroški prevoza razdelijo na več naročnic in tako lahko ponudimo brezplačni prevoz. Veseli smo tega!

Zaradi velikega števila naročil se bojimo, da ne bomo mogli zagotoviti kakovostne storitve v Kranju in Domžalah. Ko se okrepimo, se spet srečamo tu. Dotlej pa seveda lahko prevzamete zabojček v Šiški.

V februarju gremo v Maribor, kar je bolj zahtevno kot se zdi na prvi pogled, saj želimo zagotoviti enako kakovost storitve,  kar se le da z lokalno pridelano hrano (ni ravno smiselno vozit ljubljansko zelenjavo tja, ne?).

Uff, imamo še precej za povedati, še dobro da imamo listek v zabojčku, da  vam kaj ne uide. Pa blog imamo, kamor bomo odslej veliko bolj vestno pisali recepte, da vam bo laže pri uporabi zabojčkaste vsebine.

Lep teden vam želimo,

Vsi vaši Zeleni zabojčkarji, mali in veliki

Od 1. do 15. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili 15. avgustu.

V tem času smo tudi izklopili telefone, takokoreč smo nedosegljivi.

Potem pa se spet vidimo prav vsak teden, tja do božiča.

vaši zabojčkarji