Prispevki

 On

Teden, ko je časa več, tudi za dobro hrano!

Prazniki in počitnice, čas za dobro hrano!

Zabojčkove sveže novice

Saj vemo, v prihodnjem tednu mnogi ne boste kar naprej doma, ampak greste k živim in mrtvim. A vmes bo gotovo tudi več časa, mi priporočamo, da ga porabite tudi za uživanje v dobri hrani!
V tem tednu je kar precej slastnih in sladkih novosti, najprej pa administrativno praznično obvestilo:

Naročilo za kruh in mleko do ponedeljka do 10h

Ker sta v torek in sredo praznika (mi bi prestavili vse praznike na petek, vse, kar je med tednom, oteži logistiko), moramo oddati naročila za kruh in kravje mleko že v ponedeljek do 10h, da jih dobimo v četrtek zjutraj. Zato lahko ta teden naročite kruh in kravje mleko in nekatere mlečne izdelke le do ponedeljka do 10h (kmetje in mi pa delamo petek in svetek).

Dostava z dostavno službo v petek

Ker je v sredo praznik in dostavna služba ponoči ne bo prevzela zabojčkov, jih v četrtek ne bo dostavila. Prevzeli jih bodo v četrtek ponoči iz naše hladilnice in dostavili po Sloveniji v petek.

Najboljši kakiji, Rejevi kakiji

Ne kar eni kakiji, ampak od Reje iz Goriških Brd. Skrbno nabrani in naravno zorjeni (beri: imaš jih veliko v kleti in potem kar naprej gledaš, kateri so dozoreli in tiste prodaš, ostale pa še tedne obračaš in gledaš).

Če boste tole res pozorno brali, boste prebrali tudi, da bo Reja pripeljal tudi prve pituralke, hruškice, ki so sveže za zobe lomit, pečene ali kuhane pa slajše od vsake slaščice!

Primorski kiviji

Primorski kiviji imajo tri lepe lastnosti:

  • so res okusni,
  • so res cenejši kot uvoženi,
  • zdaj so res dozoreli!

V tem tednu jih imamo v zabojčkih, pa seveda za naročilo kar tako.

Naročilo četrtkovega zabojčka odslej do torka opolnoči!

Jesenska zelenjava – ko je, jemo

Nimamo pa le sadja, seveda imamo še več okusne jesenske zelenjave.  Ravnamo se po reklu jejmo, dokler je, potem bo pa kaj drugega (prosto po Mt 6,25-34). 

Kolaž tedna:

Takole barvito je ta teden:

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Brkinski koromač, pečen vkup z medom

Iz Limetkine zaloge smo potegnili recept za pečen koromač z medom. V tem tednu bo v zabojčkih Brhanov koromač z Brkinov (lahko ga takole spečete, priporočamo, imamo koromač in med, lahko ga pa drobno narežete in pojeste surovega v solati).

Tudi v prazničnem tednu bodo zabojčkih do roba polni!

Veseli bomo vašega naročila, do torka opolnoči za četrtkov zabojček in do petka do 14h za ponedeljkov zabojček (ali torkov, če ste izven Ljubljane).

Vaši praznični zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.