Prispevki

 On

Veliko zelenja, veliko okusov, veliko barv!

Veliko barve, veliko sonca v mračnih dneh!

Zabojčkove sveže novice

Obetajo nam siv, mrakoben november. Kaj boljšega, kot da v takem vremenu in takem času jeste dobro, okusno hrano, polno energije. Da vas napolni z vsem tem soncem, ki jo je obsijalo, ko je zorela, kot je rasla na njivah in vrtovih naših kmetov!

Barvit sadni izbor

Sladki kakiji, sladki kisli kiviji, osvežilne mandarine, hruške kar tako, hruške pituralke, jabolka vseh sort – taka bolj kisla, taka bolj sladka, za vse okuse. Sadja ne manjka, tak čas je!

Naročilo četrtkovega zabojčka odslej do torka opolnoči!

Mlado, sveže in zelo zeleno!

Tak zgleda motovilec – o njem ne moremo povedati več, kot pove tale slika prav tega motovilca, ki bo prišel v četrtkovih zabojčkih. Svež, slasten, ne prevelik in ne premajhen.

Špinača je pa bolj zagonetna – lahko je mlada, krhka, da jo lahko kar surovo ješ (ali pa večja in bolj čvrsta, da jo je najlaže malo pokuhati). Ta bo čisto mlada in krhka in slastna, ta, s slike.

Martinovanjsko rdeče zelje in le posnetek goske

V tem tednu bomo zagotovo imeli rdeče zelje za martinovanje, imeli bomo jabolka in krompir, oboje gre lepo zraven, gosi si pa lahko ogledate tukaj (in jih ne bo v zabojčkih).

Teden dobrot iz Čadrga

Čadrg je na drugem koncu sveta, no, Slovenije, in čisto vsak teden nimamo njihovih dobrot. V tem tednu bomo v četrtek imeli albuminsko skuto, sladko in slano, sirotko in kot skoraj vedno njihov sir.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Korenje raste tako

Korenje je ena čudna reč in začuda ne raste ravno. Prav rado zraste v krompirjoidne oblike, zavito in prav nič ugledno. En kmet nam je ponudil takole. je dobro in okusno, nič preluknjano, ampak izgleda pa prav nič po standardih. Saj ne, da bi mi na te standarde prisegali, a pomembno nam je, da boste vi zadovoljni. Tako da še ne vemo, kaj naj naredimo, ga damo v zabojčke ali ne. Če imate kakšno mnenje, povejte nam (še sploh, če zabojčke naročate).

Obljubljamo vam slastno hrano, ki vas bo v novembrskem mrču razveselila in napolnila z novo energijo (ali pa vsaj nahranila, kar pa tudi ni zanemarljivo).

Vse, kar potrebujemo, da to obljubo lahko izpolnimo, je  vaše naročilo, do torka opolnoči za četrtkov zabojček in do petka do 14h za ponedeljkov zabojček (ali torkov, če ste izven Ljubljane).

Vaši novembrsko barviti zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.