Prispevki

 On

Uradno super raštika, pridelki za glavo in telo!

Kar ni konca domačih dobrot, jesen je res bogata!

Zabojčkove sveže novice

Sneg je šel, pridelki so ostali!

Sneg je šel in pustil vso zelenjavo! Še vedno je kar ne zmanjka, domače zelenjave. Tudi domačih kakijev, kivijev in jabolk imamo vse polno, dodali smo mandarine in tako, kar raste v prav bližnji okolici.
Pridni kmetje + pravo vreme => polni zabojčki!

Listnati ohrovt – raštika

Raštika je ene sorte listnati ohrovt. S precej okusa in čisto nabit z vsem, razen s kalorijami. Tako da če se želite zrediti, ni za vas, če pa želite biti zdravi in polni energije, pa je.

Ker jo imajo kmetje veliko (in še ni tako popularna kot recimo torte in bonboni), smo jo pocenili, res pocenili, da jo spoznate in vzljubite.

Pet minut jo kuhate v sopati, pa je za pojest. Če jo pa kuhate do mrtvega, pa od nje ostane nekaj celuloze, vitaminov pa bolj malo.

Uradna super hrana

Američani raštiki rečejo collard green. Če berete George Mateljan Foundation je raštika, ah, tako dobra, da je superhrana čisto preblag izraz. Če boste jedli raštiko, sploh ne boste mogli umreti, tako zdravi boste.

Ker je veliko pridelajo in ker je tako silno zdrava, je raštika  od 2011 uradna zelenjave Južne Karoline (takole v njihovi uradni objavi).(ene sorte referenca, da boste laže verjeli, da raštika ni od muh).

Domači kiviji

Čas je za domače kivije! Kiviji počasi zorijo, vsak teden se jih nekaj omehča in te damo v vaše zabojčke. Če še niso  čisto primerno  mehki – ne smejo biti trdi kot kamen, spet pa ne vodeno mehki – počakajte še kakšen dan, da so res okusni. In seveda, ne jejte jih iz hladilnika, sobno topli so najboljšega okusa!

 

Naročilo četrtkovega zabojčka odslej do torka opolnoči!

November, a pri nas barvito in sveže

Mraz je škodil res res fini zelenjavi, ki je na njivah – recimo listkom od redkvic, ti ne izgledajo več prav veličastno – a večina zelenjave je ostala lepa in zelena in kot mora biti! Seznam domače zelenjave je tako še vedno navdušujoč!

Kaj misli Miha Šalehar

V zabojčke dajemo listek, vsak teden, in poleg koristnih informacij nanj napišemo tudi to, kaj se nam dogaja, kaj razmišljamo in sploh nekaj o tem. Po osmih letih smo se domislili genialne ideje – da verjetno nismo najbolj pametni na tem svetu! Zato bomo odslej sempatja naprosili naše naročnike, da še oni napišejo kaj o teh rečeh (več glav, več zelja, so rekli Stari).

Listek v tem tednu bo obogatil Miha Šalehar.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Zdaj je polno domače zelenjave, da novembra še nikoli toliko. Tako naročite zabojček do torka opolnoči za četrtkovo dostavo in do petka do 14h za ponedeljkovo dostavo (ali torkovo, če ste izven Ljubljane). Veseli, veseli vas bomo!

Vaši jesensko zimski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.