Buče s peso

Mmm, spet sem dobila svoj zeleni zabojček in spet me je prijetno presenetila njegova svežina. Iz njega se je po stanovanju širil vonj po jesenski buči in domači blitvi. Ko sem ju rezala, sem začutila, kako polni energiji so veliki blitvini listi in kako se je buča naužila sonca. Zato sem se odločila, da jima prepustim glavno vlogo, kar se je izkazalo za odlično idejo.

 

 

 

 

 Oranžno – zeleni krožnik

  •  Oranžna sezonska buča
  • Blitva
  • Olivno olje
  • Balzamični kis
  • Rožmarin, bazilika, origano
  • Sol
  • Curry

 Bučo olupimo in narežemo na večje kocke. Blitvo operemo in na grobo nasekljamo. Segrejemo olivno olje in na njem popečemo bučo, da zunaj lepo porjavi, znotraj pa ostane mehka. Potem dodamo blitvo in pražimo še dodatnih 5 minut. Dodamo sesekljan sesekljana sveža zelišča. Posujemo s ščepcem curryja, solimo in premešamo. Naložimo na krožnik, pokapamo z balzamičnim kisom in uživamo. [recept: Kamala].